The Malaysia Post

Dakwaan Annuar Musa Mengenai Dua Juta Ahli Umno Keluar Parti Tidak Berasas – Tok Mat

Tok Mat, Timbalan Presiden Umno, telah membantah dakwaan Tan Sri Annuar Musa yang menyatakan bahawa dua juta ahli telah meninggalkan parti tersebut. Beliau turut mengingatkan Annuar agar berhati-hati apabila membuat kenyataan mengenai Umno walaupun beliau mempunyai hak untuk berbuat demikian.

Ketidaktahuan Asal Dakwaan Dua Juta Ahli Keluar

Tok Mat menyatakan bahawa beliau tidak tahu daripada mana Annuar mendapatkan angka tersebut. Beliau juga menyatakan bahawa beliau juga boleh mengklaim bahawa terdapat dua juta orang yang telah menyertai Umno. Tok Mat berpendapat bahawa orang ramai perlu berfikir dan membuat keputusan sendiri.

Baca lagi | Parti Move Forward Thailand Bina Kerajaan Gabungan Dengan Tujuh Parti Lain

Jumlah Ahli Keluar Tidaklah Begitu Besar

Tok Mat menjelaskan bahawa memang terdapat ahli yang telah keluar daripada parti, sebahagian daripadanya mengikut Annuar dan sebahagian lagi kecewa dengan kerjasama antara Barisan Nasional dan Pakatan Harapan. Walau bagaimanapun, beliau mengatakan bahawa jumlah mereka tidaklah begitu besar.

Persiapan Pilihan Raya Negeri

Tok Mat juga memberikan pandangan mengenai persiapan untuk pilihan raya negeri yang akan datang. Beliau yakin bahawa kemenangan di negeri-negeri yang diperintah oleh kerajaan perpaduan boleh dikekalkan.

Memastikan Kejayaan Barisan Nasional

Tok Mat menyatakan bahawa isu utama pada masa ini adalah memastikan bahawa Barisan Nasional dapat kembali stabil dan jika mungkin, memenangi negeri-negeri seperti Terengganu dan Kedah. Beliau menekankan pentingnya bekerja keras, tidak bergaduh sesama sendiri, dan memasuki pilihan raya dengan strategi yang betul. Beliau juga mencadangkan pemilihan calon yang boleh menang dan calon yang memiliki kredibiliti yang tidak dapat dipertikaikan.

Baca lagi | Tony Pua dari DAP sahkan keluar PRU15, berkata beralih kepada peranan baharu dalam parti

Negeri-Negeri yang Terlibat dalam Pilihan Raya Negeri

Pilihan Raya Negeri merupakan salah satu proses demokratik yang dijalankan di Malaysia untuk memilih wakil-wakil rakyat di peringkat negeri. Dalam setiap pilihan raya negeri, beberapa negeri di Malaysia akan terlibat secara aktif. Pilihan raya negeri ini memberikan peluang kepada rakyat untuk menentukan wakil-wakil yang akan mewakili mereka di peringkat kerajaan negeri. Antara enam negeri yang terlibat dalam pilihan raya negeri adalah Selangor, Pulau Pinang, Negeri Sembilan, Kedah, Kelantan, dan Terengganu.

Read Previous

10 Tempat Makan Terbaik Di Putrajaya Yang Berbaloi Untuk Singgah

Read Next

Kim Pan-Gon, Jurulatih Pasukan Kebangsaan Utamakan Pragmatisme Untuk Menang Dalam Perlawanan Persahabatan

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.