The Malaysia Post

Cara Menukar Had Transaksi Maybank2u

Bagaimana untuk menukar had Maybank2u. Maybank naikkan had kredit.

Had Transaksi Maybank2u

Jika anda perlu meningkatkan had transaksi Maybank2u anda sama ada untuk pemindahan pihak ke-3 atau bahkan untuk pindahan antara bank segera, berikut adalah cara untuk melakukannya.

Sebaik sahaja anda log masuk ke akaun m2u anda, klik pada “Akaun & Perbankan”. Kemudian dari panel kiri, klik “Pemindahan”.

Tatal ke bawah sedikit dan anda akan menemui “Penyelenggaraan Had Transaksi”, klik padanya untuk meneruskan.

Pelbagai Jenis Transaksi

Kini, anda boleh menukar had transaksi anda untuk Pindahan Pihak Ketiga, Pindahan GIRO Antara Bank, Pindahan Antara Bank Segera atau Pindahan Telegraf Asing. Jika anda perlu menukar berbilang jenis transaksi, anda perlu melakukannya satu demi satu.

Permintaan untuk TAC

Hanya klik pada salah satu butang radio dan kemudian pilih had baharu daripada menu lungsur. Klik “Teruskan” untuk meneruskan.

Anda akan diminta untuk mengesahkan had baharu anda, jika anda meningkatkan had, anda perlu “Meminta TAC” manakala jika anda mengurangkan had anda, anda hanya boleh mengklik butang pengesahan untuk meneruskan.

Jika semuanya berjalan lancar, anda seharusnya mendapat status pengesahan had transaksi baharu anda.

Jika anda sedang mencari cara untuk menukar had transaksi anda untuk CIMBClicks, baca di sini; Cara Menukar Had Transaksi CIMBClicks.

Panduan ini sah mulai Mei 2017.

Baca Lagi | Menteri: Bajet 2023 dijangka memberi tumpuan kepada pemerkasaan belia, pembangunan sukan

Baca Lagi | Cara Panggilan Video WhatsApp Web

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Cara Panggilan Video WhatsApp Web

Read Next

‘Joget Buatan Malaysia’: Mengembalikan bunyi ‘joget’ untuk generasi baharu

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.