The Malaysia Post

Cara Panggilan Video WhatsApp Web

Muat turun WhatsApp anda akan dijalankan dari sini, memberikan anda jawapan tentang cara membuat panggilan video dalam web WhatsApp

Alternatif Web WhatsApp

Terdapat 3 Alternatif Web WhatsApp yang boleh kita fikirkan, di luar kepala kita.

1. Skype Dalam Talian

Skype ialah salah satu aplikasi panggilan video dan panggilan web yang paling lama berjalan. Ia memberi anda ID antarabangsa tempatan untuk membuat panggilan jarak jauh secara percuma dan lebih mudah. Ia juga mempunyai beberapa fungsi hebat jika anda perlu bekerja dari rumah atau persidangan video.

Skype mempunyai sokongan pelanggan yang sangat baik dan beberapa alat tambah yang menarik untuk menjadikan pengalaman lebih mudah diakses. Apabila ia datang kepada kemasan profesional yang disesuaikan, maka Skype mempunyai pengalaman yang paling banyak. Anda juga boleh merakam panggilan video Skype dengan mudah.

2. Google Duo

Jika anda tidak dapat mengetahui cara membuat panggilan video di WhatsApp Web pada komputer riba, maka Google Duo ialah alternatif yang cemerlang. Ia membenarkan sembang video dan audio HD semasa bekerja dengan lebar jalur rendah atau Wi-Fi yang buruk.

Ia serasi sepenuhnya dengan semua perkara yang dibuat oleh Google — dan ia berfungsi dengan melog masuk ke akaun Google anda, jadi rakan anda tidak perlu berbuat banyak jika anda menjemput mereka untuk membuat panggilan.

3. Facebook Messenger

Jika anda tidak berniat untuk melakukan banyak perkara dalam cara sembang kumpulan, maka panggilan video dalam Messenger ialah cara yang boleh dipercayai untuk melihat rakan semasa penutupan. Kebanyakan orang mempunyai Facebook, ia akan berfungsi dengan semua produk mereka, dan ia adalah semudah untuk menyertai seperti mengklik pautan. Kelemahannya ialah ia hanya berfungsi jika FB tahu siapa anda.

Jika anda menutup akaun anda dengan mereka, maka anda perlu bermula dari awal. Yang dikatakan, audio dan video kedua-duanya jelas, anda boleh menambah perkongsian fail, dan anda mempunyai pilihan untuk mesej segera pada setiap masa. Selain itu, ia akan disegerakkan dengan kenalan anda dengan cara yang sama seperti Google Duo.

Bundarkan

Jadi, jika anda tidak dapat mengetahui cara membuat panggilan WhatsApp daripada PC, cuba salah satu cadangan kami yang lain untuk terus berhubung. 

WhatsApp ialah perkhidmatan pemesejan yang sangat selamat dan disulitkan — tetapi ia bukan satu-satunya di pasaran. Ia mungkin bukan produk yang sesuai untuk anda.

Baca Lagi | Unit siasatan Kementerian Pengangkutan, polis tiba di lokasi nahas helikopter Cameron

Baca Lagi | Menteri: Bajet 2023 dijangka memberi tumpuan kepada pemerkasaan belia, pembangunan sukan

Read Previous

Menteri: Bajet 2023 dijangka memberi tumpuan kepada pemerkasaan belia, pembangunan sukan

Read Next

Cara Menukar Had Transaksi Maybank2u

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.