The Malaysia Post

Cara Kreatif untuk Memaparkan Koleksi Rekod Vinil

Paparkan Koleksi Rekod Vinyl

Setiap minggu, Mansion Global menangani topik dengan kumpulan pereka elit dari seluruh dunia yang bekerja di hartanah mewah. Minggu ini, kita melihat cara mereka bentuk sekitar rekod vinil yang digemari.

Mungkin anda telah mengumpul timbunan vinil sejak “Thriller” dikeluarkan, atau mungkin anda terus menambah timbunan warisan yang diturunkan dari generasi ke generasi-atau mungkin anda sama sekali baru dalam adegan itu.

Keindahan LP adalah daya tarikan mereka sama seperti pendengaran dan visual. “Rekod vinil adalah untuk audiophile apa trofi untuk seorang atlet: simbol keghairahan,” kata pemilik studio reka bentuk The Residency Bureau Amy Vroom di Seattle.

Sebahagian daripada kegembiraan memilikinya ialah cara ia dipaparkan. Di sini, idea daripada pakar reka bentuk untuk memaksimumkan koleksi anda untuk keseronokan mendengar dan menonton anda.

Susun Pengalaman

“Memaparkan koleksi rekod adalah peluang untuk mencipta minat visual atau pengalaman mendalam yang dipilih susun. Rak yang penuh dengan rekod sahaja ialah kajian dalam tekstur, sama ada disusun secara rawak atau disusun mengikut warna. Seluruh bilik boleh diubah menjadi pengalaman visual dan pendengaran dengan komponen temporal yang cair kerana kenangan dicetuskan dengan menavigasi runut bunyi masa lalu.

“Adalah penting untuk memberi pengguna ruang dan perabot yang memudahkan berlama-lama. Menyerap keseluruhan LP adalah peluang untuk melarikan diri. Pengalaman rekod yang optimum termasuk kerusi yang selesa, sistem bunyi yang baik dan ruang untuk menyusun semula koleksi untuk pengalaman yang dipilih susun. Bilik harus dipertimbangkan untuk koleksi kecil pada pusingan berat yang berdekatan dengan meja putar dan kerusi rehat.

Baca Lagi | Tempat Menonton Musim Penuh ‘The Last of Us’

Baca Lagi | 10 Sebab Bagus Mengapa Adalah Idea Baik Untuk Kerap Tukar Kerja

“Penyampaian koleksi rekod yang paling memikat termasuk gabungan album yang dipaparkan dengan seni muka depan dan sebahagian besar koleksi disusun bersebelahan, mengundang penonton untuk mendalami koleksi tersebut. Mempersembahkan rekod menghadap penonton pada ketinggian kaunter atas ialah cara yang mudah untuk membolehkan pengguna melihat koleksi.”

Berikan Ia Penonjolan

“Paparan rekod berfungsi sebagai peringatan berterusan tentang kecintaan anda terhadap muzik dan bunyi. Pada bila-bila masa saya boleh mereka bentuk dengan mengambil kira minat pelanggan saya, saya mencipta ruang yang lebih bermakna untuk mereka. Mencari cara yang halus tetapi imaginatif untuk menyuarakan minat terhadap muzik ialah cara yang menakjubkan untuk menyepadukan pemain vinil dan rakaman ke dalam ruang tanpa melampaui batas.

“Satu idea ialah menggunakan rak seperti kotak yang mempunyai lebar rekod dan kedalaman yang mencukupi untuk menyimpan banyak album pada satu masa. Anda boleh menyelaknya seperti yang anda lakukan di kedai rekod. Kemudian anda sentiasa boleh menukar yang pertama dalam kumpulan sebagai paparan yang sentiasa berubah. Untuk satu projek, saya memilih credenza dengan corak yang diukir dalam kayu yang membangkitkan garis frekuensi bunyi. Ia sesuatu yang anda mungkin tidak perasan secara sedar tetapi mewujudkan rasa perpaduan secara keseluruhan.

“Sekiranya seseorang adalah seorang audiophile sejati, pemain rekod perlu berada di hadapan dan tengah. Ia menjadi nadi bilik—sama ada waktu malam atau titik perbualan semasa berhibur. Saya sentiasa menasihati orang ramai supaya tidak meletakkan pemain rekod di sebalik pintu tertutup jika mereka mahu mendengar album.

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

10 Sebab Bagus Mengapa Adalah Idea Baik Untuk Kerap Tukar Kerja

Read Next

Universiti Terbaik untuk Belajar Sains Komputer atau Teknologi Maklumat di Malaysia

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.