The Malaysia Post

Bintang Sensasi Sosial Media Hasbulla Magomedov Ditahan Polis

Hasbulla Magomedov, sensasi media sosial, dilaporkan telah ditangkap di tempat asalnya di Dagestan, sebuah republik Rusia, kerana melanggar undang-undang jalan raya.

Lelaki berusia 20 tahun itu, juga seorang duta UFC, dan rakan-rakannya menghalang jalan utama.

Telah Dibebaskan Dari Tahanan Polis

Hasbulla, bintang media sosial, berkata dia telah dibebaskan dari penjara dan diletakkan di bawah tahanan rumah selepas dia dan beberapa rakannya ditangkap kerana memandu secara berbahaya.

Hasbulla mengeluarkan kenyataan di Instagram selepas berita itu tersebar, di mana dia berkata: “Kami memutuskan untuk menggembar-gemburkan sedikit. Itu tidak akan berlaku lagi, kami minta maaf kepada orang ramai.”

“Dalam hal ini, kami terpaksa bertindak sedikit. Saya juga tidak memandu,” tambahnya.

Hari ini (9 Mei), Hasbulla mendedahkan di Twitter bahawa dia kini keluar dari penjara.

“Tidak lagi berada di bawah tahanan rumah,” tulisnya bersama gambar yang menunjukkan buku lali elektronik yang difotoshop pada kakinya.

Baca lagi | ASTRO Moonbin – Polis Syak Bunuh Diri

Pihak Berkuasa Keluarkan Kenyataan

Pihak berkuasa Dagestani mengeluarkan kenyataan mereka sendiri di saluran Telegram. Kenyataan tersebut menyatakan: “Keseronokan perkahwinan yang tidak terkawal di Dagestan diketahui oleh ramai orang di luar republik itu.”

“Dengan ketiadaan hiburan lain, pilihan primitif seperti menyekat jalan bagi pengguna jalan raya lain, membakar getah, menghancurkan kereta antara satu sama lain, dan ciri-ciri lain yang sebenarnya tidak ada kaitan dengan perayaan itu masih sangat popular.”

“Semua peserta ’emosi perkahwinan’, seperti yang mereka sendiri panggil, telah dibawa ke polis, dan pekerja Inspektorat Trafik Negeri Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri Dagestan menyusun protokol pentadbiran untuk semua pelanggaran.”

Dia dilaporkan ditahan baru-baru ini selepas dia dan beberapa rakannya memandu ke jalan di Rusia dan mula mengganggu pemandu lain semasa merayakan perkahwinan.

Laporan tempatan mengatakan kumpulan itu ditahan atas tindakan mereka, dan video yang disiarkan oleh Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri Dagestan menunjukkan beberapa kereta, termasuk satu yang membawa personaliti media sosial, melakukan donat di jalan dan menghalang lalu lintas.

Baca lagi | Kumpulan hak asasi manusia meminta siasatan mengenai kematian tahanan polis baru-baru ini

Rakaman Video Kejadian Didedahkan

Rakaman itu menunjukkan kereta dengan calar besar di sisinya, diikuti oleh sekumpulan lelaki dengan Hasbulla di hadapan, berdiri dalam barisan.

Banyak daripada mereka kelihatan seolah-olah tiba-tiba menyedari kesalahan mereka.

Menurut Kementerian Hal Ehwal Dalam Negeri Dagestan, “Hasbulla dan yang lain memandu ke jalan dan mengganggu pemandu lain. Rombongan itu ditahan dan didakwa atas pelanggaran pentadbiran.”

Pada tahun 2021, Hasbulla mula menjadi viral dan kini mempunyai lebih 9 juta pengikut di Instagram. Dia mempunyai ketinggian 3 kaki 4 inci yang disebabkan oleh kekurangan hormon pertumbuhan.

Read Previous

Separuh Akhir Liga Juara Eropah, AC Milan dan Inter Milan akan bertembung di San Siro

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.