The Malaysia Post

Berpegangan Tangan Di Paris, Jennie Blackpink Dan V BTS Bercinta?

Pasangan K-pop mungkin baru sahaja mengumumkan hubungan mereka. Jennie dari Blackpink dan V dari BTS (Kim Tae-hyung) telah dirakam sedang berpegangan tangan semasa berjalan-jalan di Paris, memberi petanda secara terbuka bahawa mereka mungkin terlibat secara romantik selepas lebih dari setahun beredarnya desas-desus sedang bercinta.

Wartawan Perancis, Amar Taoualit, telah memuat naik rakaman mereka berjalan di bandar Perancis itu di TikTok. Beliau mengesahkan kepada peminat yang bertanyakan bahawa itu memang Jennie dan V yang beliau lihat berjalan di sepanjang sungai Seine.

Mula Dedah Hubungan Mesra

LaineyGossip juga melaporkan penemuan ini, menggambarkannya sebagai pengesahan romantik kerana mereka menunjukkan tindakan mesra di tempat awam seperti itu.

Spekulasi tentang hubungan Jennie dan V bermula pada bulan Disember 2021 apabila V seketika mengikuti dan kemudian berhenti mengikuti Jennie di Instagram.

Menurut All Kpop, V kemudiannya mengeluarkan mesej di Weverse dan mengesahkan bahawa itu adalah tindakan mengikuti yang tidak sengaja, dan dengan cepat menolak desas-desus tersebut.

Baca lagi | Kedai pop-up BTS pertama kali dibuka di Malaysia di 1 Utama

Spekulasi Sedang Bercinta Muncul Pada Mei 2022

Pada bulan Mei 2022, desas-desus berkencan itu muncul semula apabila gambar yang kelihatan seperti Jennie dan V sedang memandu semasa berdating di Pulau Jeju muncul dalam talian.

Gambar-gambar peribadi Jennie dan V yang kelihatan bersama dalam perjalanan itu dan menghabiskan masa bersama di tempat-tempat yang berbeza tersebar pada bulan Ogos dan September.

Untuk gambaran penuh mengenai gambar-gambar itu dan petunjuk kecil yang dilihat peminat yang menghubungkan V dan Jennie secara romantik, sila lihat di sini.

Agensi V dan Jennie tidak menafikan desas-desus bercinta itu. Agensi Jennie, YG Entertainment, memberitahu media pada bulan Mei 2022 bahawa “kami tidak ada apa-apa untuk dikatakan [mengenai perkara ini]. Kami akan memberitahu anda jika kami mempunyai respons yang berbeza untuk dikongsi.” Agensi V, Big Hit Music, tidak memberikan komen.

Baca lagi | Ijazah uni Artis Korea Hong Jin-young dibatalkan selepas mengaku plagiarisme tesis sarjana

Bakal Ambil Tindakan Undang-undang

YG Entertainment telah mengeluarkan kenyataan pada bulan Oktober, menyatakan bahawa mereka akan mengambil tindakan undang-undang terhadap mereka yang mengedarkan gambar peribadi Jennie.

“Kami telah menahan diri daripada menyebut perkara ini atau membuat kenyataan rasmi untuk meminimumkan sebarang kerosakan lanjut,” kata agensi itu dalam kenyataannya, mengikut Korea JoongAng Daily.

Disebabkan munculnya desas-desus yang tidak berhenti, dengan munculnya kritikan, serangan peribadi, gangguan seksual, dan pelanggaran privasi peribadi yang dicetuskan oleh gambar-gambar peribadi tersebut, tindakan undang-undang perlu diambil.

Agensi itu menambah bahawa mereka telah mengambil tindakan undang-undang terhadap pengguna yang telah berkongsi “posting yang jahat atau yang berulang kali memuat naik dakwaan yang tidak disahkan.”

Gambar-gambar yang telah diedarkan dalam talian telah didedahkan secara haram, tanpa keizinan Jennie dan dengan tindakan berkongsi imej-imej tersebut ia merupakan satu tindakan penindasan sekunder dan boleh dikenakan hukuman undang-undang.

Agensi berkenaan turut meminta semua pihak supaya berhenti berkongsi imej-imej tersebut secara tidak teratur.

Tiada Pengesahan Dibuat

Tidak ada Jennie atau V yang pernah memuat naik gambar satu sama lain atau mengesahkan hubungan mereka seperti yang didakwa. Ini adalah perkara biasa dalam K-pop terutamanya.

Kebanyakan idola K-pop menyembunyikan hubungan romantis mereka sepenuhnya, jadi pengesahan dua idola yang berdatingan adalah sangat jarang.

Jennie berada di Perancis untuk mempromosikan filem The Idol, yang akan memulakan tayangannya di Festival Filem Cannes.

Read Previous

Tambah Baik Penguatkuasaan Dasar Isu Kalimah ‘Allah’ Kepada Majlis Raja-Raja, Bukti Komitmen Kerajaan – YADIM

Read Next

Pemain Muda Manchester United Amad Diallo Ditumbuk Penyokong Luton

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.