The Malaysia Post

Pemain Muda Manchester United Amad Diallo Ditumbuk Penyokong Luton

Seorang penyokong Luton Town kelihatan ingin memukul pemuda Manchester United, Amad Diallo, dalam rakaman kekalahan Sunderland dalam perlawanan separuh akhir kejohanan Championship.

Winger berusia 20 tahun itu tidak dapat membantu the Black Cats mengelak daripada kekalahan 2-0 di Kenilworth Road malam semalam (16 Mei), yang menyebabkan mereka kalah 3-2 secara agregat.

Baca lagi | Kesilapan De Gea Buat Manchester United Kalah 1-0 Ke Atas West Ham

Terima Pukulan Dari Arah Belakang

Bukan sahaja dia terpaksa menghadapi kesedihan kerana terlepas peluang ke Wembley, malah dia juga menerima satu pukulan di belakang daripada seorang penyokong tuan rumah.

Amad pergi mengambil bola untuk lemparan dalam ketika penyokong yang dipertikaikan itu meraih keluar dan kelihatan mendaratkan pukulan di belakang Diallo.

Dia berpaling dan mengangkat kedua-dua tangannya untuk melihat ke arah pengadil dengan kesedihan, tetapi tiada tindakan diambil semasa perlawanan itu.

Seorang jurucakap Luton berkata: “Luton Town sedar akan insiden yang melibatkan penyokong tuan rumah dan pemain Sunderland semasa separuh akhir kejohanan Championship di Kenilworth Road malam semalam.

Baca lagi | Keputusan Leicester City vs Liverpool: The Reds Menang Dengan Jaringan Gol 3-0

Tindakan Akan Diambil Untuk Elak Ia Berulang

“Sekatan panjang kelab akan dikeluarkan dengan serta-merta dan insiden ini kini juga menjadi subjek siasatan polis. Luton Town ingin menjelaskan bahawa sebarang tingkah laku penyokong sedemikian tidak boleh diterima dengan apa cara sekalipun dan akan mengambil tindakan segera dan sesuai untuk memastikan tindakan serupa tidak berulang.

Tiada komen lanjut akan dibuat oleh kelab pada masa ini.” Amad mengesahkan selepas perlawanan bahawa dia akan pulang ke United seperti yang dirancang setelah tamatnya perjanjian pinjamannya.

Mengulas kepada seorang penyokong di media sosial, dia menulis: “Saya telah mencintai setiap saat di sini di Sunderland, saya mengucapkan selamat jalan kepada anda dan akan menyokong anda sepanjang hayat saya… terima kasih.”

Amad turut memberitahu bahawa dirinya merasa bangga kerana berpeluang menyertai pasukan itu, dan tiada apa pun yang disesalkan di sepanjang musim dia beraksi.

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

Berpegangan Tangan Di Paris, Jennie Blackpink Dan V BTS Bercinta?

Read Next

Lakonan Farid Kamil Dalam ‘Anwar: The Untold Story’ Dapat Pujian Anwar

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.