The Malaysia Post

Bella Hadid dan Keluarga Terima Ratusan Ugutan Bunuh

Bella, adik kepada supermodel Gigi Hadid, mendedahkan bahawa seluruh keluarganya kini hidup dalam keadaan tegang. Situasi ini berlaku selepas kakaknya mengutuk serangan Israel ke atas Palestin, yang menyebabkan mereka menerima ratusan ugutan bunuh.

Beberapa minggu yang lalu, Gigi dengan lantang mengutuk tindakan kejam rejim Zionis yang telah membedil dan membunuh ribuan nyawa rakyat Palestin yang tidak berdosa. Dia juga mendesak barisan pemimpin dunia untuk bersatu menentang kekejaman ini atas dasar kemanusiaan.

Tetap Menyokong

Di sebalik ketegangan tersebut, menurut Bella, tidak ada seorang pun dalam keluarga mereka akan mengurangkan sokongan mereka terhadap Palestin hanya kerana mereka menerima ugutan bunuh. Mereka terus tetap dengan pendirian untuk menzahirkan sokongan tersebut. Bella, yang berusia 27 tahun, berkongsi situasi keluarganya dalam kenyataan yang dia kongsikan melalui akaun Instagramnya dua minggu yang lalu.

“Dalam tempoh dua minggu ini, kami hidup dalam keadaan yang sangat tegang, semuanya berlaku kerana kami bersuara untuk menyelamatkan nyawa manusia yang tidak bersalah,” tulisnya, seperti yang dilaporkan oleh Dailymail.uk. Bella kemudiannya menyatakan bahawa walaupun menerima ugutan tersebut, mereka tidak akan berdiam diri atau takut dengan ketegangan yang mereka hadapi.

Baca lagi | Gabungan hak wanita menggesa ketelusan dalam siasatan gangguan seksual


Terima Ugutan Bunuh Setiap Hari

“Setiap hari, saya menerima ratusan ugutan bunuh. Nombor telefon saya telah didedahkan, dan keluarga kami berada dalam bahaya. Saya tidak boleh lagi berdiam diri. Ketakutan bukanlah pilihan. Orang Palestin, terutamanya kanak-kanak di Gaza, tidak boleh melihat kami berdiam diri. Kami bukan yang berani, mereka yang berani,” tulisnya.

Melalui kenyataan ini, Bella dengan tegas menyatakan penentangannya terhadap kekerasan dan kekejaman yang berlaku, dan dia menuntut keharmonian dan kemanusiaan.
Sedih dan Trauma dengan Situasi Gaza

Bella berkata, setiap hari dia diselubungi duka kerana melihat situasi yang berlaku di Gaza. “Saya merasa trauma dengan apa yang berlaku di Gaza. Tetapi saya juga merasa duka dengan banyaknya kematian dalam kalangan keluarga Israel. Walau bagaimanapun, saya mengutuk tindakan penjenayah. Saya mahukan keharmonian di dunia, kerana semua orang berhak untuk menikmati kehidupan yang aman dan damai,” ujarnya.

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

Pejabat MB Perak Menafikan Memaksa Pindah Petani Tambun

Read Next

Sultan Johor Dipilih Sebagai Agong ke-17

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.