The Malaysia Post

Bawa Staf Bercuti Ke Langkawi, Khairul Aming Tutup Kilang 5 Hari

Khairul Aming, seorang usahawan yang terkenal dengan produk makanannya, telah menarik perhatian ramai dengan sikap penghormatan terhadap kakitangannya, terutama mereka yang bekerja di dua buah kilang Sambal Nyet di Kelantan.

Kali ini, pempengaruh media sosial serta usahawan berjaya yang berusia 31 tahun itu membuat keputusan menarik dengan menutup kilang selama lima hari untuk membawa ke semua 60 orang staf pergi bercuti ke Langkawi.

Turut Sediakan Penginapan Hotel 5 Bintang

Tidak hanya itu, Khairul Aming juga telah menyediakan penginapan di sebuah hotel lima bintang untuk semua pekerjanya, mengatur aktiviti seperti bermain jet ski, meneroka gua, snorkelling, dan juga menyediakan yacht peribadi agar pekerjanya dapat menikmati keindahan matahari terbenam.

Bahkan, demi memberikan kegembiraan dalam percutian tersebut, Khairul Aming juga telah membelanjakan mereka di sana.

Perkongsian mengenai tindakan ini telah membuatkan warganet tercengang dan mengatakan bahawa tindakan usahawan tersebut melanggar hukum majikan.

Banyak orang yang berminat untuk bekerja dengannya setelah melihat sikapnya yang begitu menghargai pekerja yang membantu membangunkan perusahaannya.

Baca lagi | Influencer Bersuara Kuat dan Acah-Acah Savage

Beri Duit Raya dan Belanja Baju Raya Ramadhan Lalu

Sebelum ini, pada Ramadhan yang lalu, Khairul Aming juga telah memberikan duit raya kepada pekerjanya dan membelanjakan mereka untuk membeli baju raya di pusat beli-belah.

Tindakan ini turut mendapat pujian daripada orang ramai, kerana menunjukkan kepedulian Khairul Aming terhadap kesejahteraan pekerja yang bekerja di bawahnya.

Kejayaan Sambal Nyet terus berkembang dengan pantas. Sambal buatan Khairul Aming telah menjadi kegemaran ramai orang kerana kualitinya yang baik, rasa yang enak, dan keunikannya.

Beliau juga mengambil inisiatif untuk memastikan setiap peringkat pembuatan sambal dijalankan dengan ketat mengikut piawaian kesihatan dan keselamatan makanan.

Baca lagi | Sambal Nyet Pecah Rekod, 13K Botol Terjual Dalam Dua Minit

Perniagaan Sambal Nyet Semakin Berkembang

Kejayaan Khairul Aming sebagai usahawan Sambal Nyet juga dapat dilihat melalui kerjasama dan perjanjian dengan peniaga makanan terkenal di Malaysia.

Sambal Nyet menjadi pilihan sambal bagi beberapa restoran dan kedai makan yang terkenal di negara ini.

Kejayaan Khairul Aming dalam perniagaan Sambal Nyet menunjukkan keupayaan beliau sebagai seorang usahawan yang berbakat.

Beliau mampu memperkenalkan dan memasarkan produk yang unik dengan ciri khasnya sendiri.

Dengan kegigihannya, Khairul Aming telah membuktikan bahawa usaha dan kesungguhan dapat membawa kejayaan dalam dunia perniagaan.

Read Previous

Pelakon Veteran Wahid Satay Meninggal Dunia

Read Next

Keputusan EPL Semalam Menyaksikan Newcastle Seri 0-0 Dengan Leicester City

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.