The Malaysia Post

Influencer Bersuara Kuat dan Acah-Acah Savage

Terbaru seorang Influencer membuat content tentang motivasi kepada seseorang supaya menjadi kuat dan boleh tempuh halangan dalam kehidupan harian mereka. Namun, kalau diikutkan tidak patut influencer berkata dengan nada kuat semacam menjerit-jerit sedangkan dia ada memakai “microphone Bluetooth” yang canggih mampu mendengar walau tidak berkata dengan nada yang kuat.

“Pergi Mampus Dengan Mulut Orang” nada yang kuat terdengar seluruh warga café dan pengunjung  yang datang untuk minum dicafe tersebut  terletak di Shah Alam. Banyak komen netizen yang kurang puas hati dengan influencer tersebut yang suka buat content video menjerit-jerit di kawasan awam.

Perbuatan Kurang Sopan

Bukan tidak boleh tetapi kurang sopan membuat content di tempat umum dengan nada yang kuat. Bukan hanya pengunjung malah pekerja yang hari-hari mengadap pelanggan yang seperti influencer ini. Banyak kata-kata dari netizen seperti ini bunyinya “buat semak betul perangai macam ni” , “boleh join budak u yang suka bawa buku study di kafe” , “katanya order air segelas duduk satu hari” , “kenapa tak nak buat video dekat rumah” dan bermacam-macam kutukan netizen tetapi enggan beranjak walaupun pernah diberitahu.

Baca lagi – Tun Mahathir Dilantik sebagai Penasihat Putra

 Pelanggan bukan hanya dari golongan orang dewasa malah kanak-kanak, berbilang kaum dan pelancong-pelancong mesti akan mencemarkan imej baik negara Malaysia ini.

Tegur Secara Baik

“Henyak Sampai Lunyai” kata influencer itu dengan nada seperti “petir yang menyambar” didepan camera untuk membuat live atau content di media sosial. Bukan kami marah tapi kami menegur secara baik dikhuatiri pelanggan yang datang masa itu yang ada penyakit jantung boleh mendatang sesuatu yang tidak diingini berlaku dan sakit telinga hampir hendak pecah gegendang. “kata lagi netizen.

Katanya, influencer itu dipercayai datang bersama dua orang lagi kenalannya yang membantu merakam video ketika dia ingin membuat konten memberi motivasi kepada pengguna media sosial.

Akhir kata, carilah tempat atau studio yang kedap suara dan buatlah konten sesuka hati hendak menjerit sekuat hati atau berkata lantang sekali pun tidaklah menganggu keteteraman umum.

Read Previous

Tun Mahathir Dilantik sebagai Penasihat Putra

Read Next

Patah Tulang Mata – Fasha Sandha Cedera di Set

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.