The Malaysia Post

Artis kolam Malaysia berterima kasih atas sokongan mall di Deepavali ini

Deepavali telah menawarkan sinar harapan yang sangat diperlukan untuk artis kolam renang Malaysia, Ruben Prakash Antony Albert.

Pemain berusia 34 tahun itu kembali membuat reka bentuk kolam yang indah untuk pusat membeli-belah di Lembah Klang berikutan penurunan perniagaan kerana wabak Covid-19.

Ruben, yang merupakan pengarah S4SKY Rangoli Kolam Malaysia, biasanya membuat kolam untuk majlis perkahwinan, pelancaran korporat, dan majlis-majlis khas lain sepanjang tahun tetapi perintah kawalan pergerakan (MCO) memaksa pembatalan pelbagai acara, yang pada dasarnya merompak mata pencariannya.

Baca Lagi | Penyanyi K-pop Hyeme dituduh memanipulasi peminat cinta sehingga memberinya RM184,000

Komisennya telah jatuh ke sepertiga dari apa yang biasanya dia dapat dalam setahun dan tidak mudah bertahan dengan permintaan yang berkurang.

“Biasanya, kami melakukan sekitar 30 kolam setahun. Tahun ini, kami hanya berjaya melakukan 10.

“Ini sangat buruk bagi kami,” kata Ruben kepada Malay Mail.

Dengan Deepavali di sekitar sudut, Ruben dapat menarik nafas lega sekarang kerana pusat membeli-belah memanggilnya untuk merancang kolam lagi tahun ini.

Baca Lagi | Nando’s Malaysia melancarkan program sumbangan makanan untuk membantu mereka yang memerlukan

Ruben dan pasukannya baru-baru ini menyelesaikan kolam seluas 30 kaki 30 untuk Mid Valley Megamall, pelanggan lama perniagaannya.


About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

PM Muhyiddin mengulangi solidariti Malaysia dengan Palestin di Sidang Kemuncak Asean

Read Next

Uniqlo akan membuka ‘megastore’ tepi jalan pertama di Malaysia

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.