The Malaysia Post

Uniqlo akan membuka ‘megastore’ tepi jalan pertama di Malaysia

Walaupun terdapat pandemi Covid-19 dan ekonomi global yang perlahan, Uniqlo nampaknya sedang berjalan dengan megastore baru yang menarik dalam perancangan di sini di Malaysia.

Peruncit fesyen cepat Jepun hari ini mengumumkan bahawa penambahan baru itu tidak akan ada di pusat membeli-belah.

Sebagai gantinya, ini akan menjadi kedai yang berpusat di pinggir jalan di Bandar Sri Damansara, dikelilingi oleh kawasan perumahan, sekolah dan bangunan pejabat.

Dijadualkan dibuka pada bulan Disember, kedai baru akan terletak di Damansara Avenue.

Ini akan merangkumi, ruang membeli-belah yang dirancang untuk menampung beberapa keperluan penting masyarakat sekitar.

Ketua Pegawai Eksekutif Uniqlo Malaysia dan Singapura Yuki Yamada dalam satu kenyataan mengatakan bahawa penambahan baru itu bertepatan dengan ulang tahun ke-10 mereka di Malaysia bulan ini.

“Selama bertahun-tahun, kami telah membangun kehadiran yang kuat di sini dengan sebuah kedai dalam talian dan 51 kedai fizikal di pusat membeli-belah yang terletak di bandar-bandar besar dan bandar di 12 negeri,” katanya.

Yamada menambah bahawa kedai di pinggir jalan menandakan pengembangan berterusan mereka di pasar ini dan berharap dapat melengkapkan rangkaian gerai berasaskan pusat membeli-belah mereka yang ada.

Baca Lagi | Artis kolam Malaysia berterima kasih atas sokongan mall di Deepavali ini

“Kedai baru kami dirancang dengan teliti untuk memastikan ruang dan akses yang cukup untuk semua orang, termasuk keluarga dengan anak-anak, orang tua dan orang kurang upaya, dan akan mempunyai tempat letak kenderaan sendiri untuk pelanggan kami.

“Pada dasarnya, kedai pinggir jalan Uniqlo yang baru akan berfungsi sebagai kedai dekat-rumah untuk pelanggan di Bandar Sri Damansara dan kawasan sekitarnya, memberi peluang kepada penduduk setempat untuk menikmati perjalanan yang cepat dan mudah ke kedai,” tambah Yamada.

Kedai tepi jalan pertama Uniqlo di Jepun dibuka pada tahun 1985. Malaysia akan menjadi negara kelima di luar Jepun dan ketiga di Asia Tenggara yang memiliki kedai konsep tepi jalan setelah pelancaran format kedai yang berjaya di Korea Selatan, Taiwan, Thailand dan Filipina.

Read Previous

Artis kolam Malaysia berterima kasih atas sokongan mall di Deepavali ini

Read Next

China mengirimkan ‘tahniah’ kepada Joe Biden atas kemenangan pilihan raya AS

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.