The Malaysia Post

Nando’s Malaysia melancarkan program sumbangan makanan untuk membantu mereka yang memerlukan

Bersama dengan usaha jangkauan komuniti ‘Chicken With A Heart’ mereka yang berterusan, Nando’s Malaysia telah melancarkan program sumbangan makanan untuk membantu mereka yang memerlukan.

Program ‘No Chuckin Our Chicken’ melibatkan 11 gerai Nando di seluruh Malaysia yang telah bekerjasama dengan Kechara Soup Kitchen, The Lost Food Project, Malaysia Relief Agency Sabah dan lain-lain.

Program ini akan menyaksikan Nando menyumbangkan lebihan beras dan ayamnya kepada masyarakat yang memerlukan.

Sumbangan akan diberikan kepada masyarakat di Lembah Klang, Johor Baru, Melaka, Pulau Pinang, Sabah dan Sarawak, yang memberi manfaat kepada lebih dari 25 rumah dan badan amal tempatan.

Semua ayam mematuhi Piawaian Emas Nando yang bermaksud ayam perlu dimasak sepenuhnya, dibakar dengan kulit yang berwarna coklat dan mempunyai tanda panggang.

Program “No Chuckin Our Chicken” telah dijalankan selama beberapa tahun terakhir oleh outlet global Nando lain seperti di Singapura, United Kingdom, Amerika Syarikat, Australia dan Kanada.

Program ini juga memanfaatkan kepakaran Food Donation Connection (FDC), sebuah organisasi global yang menguruskan program sumbangan makanan khusus untuk syarikat makanan dan minuman di seluruh dunia.

Read Previous

Umno, PAS bersetuju untuk mendaftarkan Muafakat Nasional secara rasmi, tanpa Bersatu

Read Next

Digi memilih ZTE untuk menaik taraf rangkaian 5G di seluruh negara

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.