The Malaysia Post

Zaid Ibrahim: Firma guaman saya akan teruskan sebagai peguam Najib dalam rayuan SRC, kami tidak tinggalkan anak guam

Bekas menteri undang-undang Datuk Zaid Ibrahim hari ini menafikan laporan berita yang mencadangkan bahawa firma guamannya telah menunjukkan ia mungkin melepaskan dirinya daripada memangku bekas perdana menteri Datuk Seri Najib Razak dalam rayuan terakhir SRC yang terakhir di Mahkamah Persekutuan jika tiada penangguhan diberikan.

Zaid merujuk kepada laporan berita berhubung pengurusan kes 10 Ogos kes SRC International Sdn Bhd Najib di Mahkamah Persekutuan, tetapi mendakwa laporan ini tidak betul atau tepat.

“Firma saya, Zaid Ibrahim Suflan TH Liew & Partners, tidak membuat sebarang kenyataan semasa perbicaraan Pengurusan Kes di Kamar bahawa Firma itu akan melepaskan diri sebagai peguam cara. Kami tidak meninggalkan pelanggan kami,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

“Sebarang laporan media yang menyatakan sebaliknya adalah nakal dan dikesali,” tambahnya.

Zaid juga menegaskan firma guaman

itu tidak bermotifkan wang apabila bersetuju mewakili Najib dalam kes SRC ini.

Baca Lagi | Zaid Ibrahim: Firma guaman saya akan teruskan sebagai peguam Najib dalam rayuan SRC, kami tidak tinggalkan anak guam

“Firma saya bersetuju untuk mengambil Ringkas ini kerana anak guam kami, Dato’ Sri Najib Razak, mempunyai rungutan yang sah berhubung sabitannya, khususnya mengenai perkara yang berkaitan dengan kedaulatan undang-undang, undang-undang yang berkaitan dengan berat sebelah, dan konflik kepentingan,” katanya berkata.

Read Previous

Kegelapan dan serpihan menghalang usaha menyelamat di lombong Mexico yang banjir

Read Next

Guan Eng throws doubt on Malaysia’s ‘8.9pc economic growth’, asks if due to one-off EPF withdrawals worth RM44b

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.