The Malaysia Post

Vokal Unik Cakra Khan Pukau Juri America’s Got Talent

KUALA LUMPUR, 20 Julai 2023 – Penyanyi Indonesia, Cakra Khan, telah menarik perhatian dan memenangi hati penonton di seluruh dunia dengan persembahan cemerlangnya dalam ujian bakat program America’s Got Talent (AGT) musim baharu.

Cakra Khan, atau nama sebenarnya Cakra Konta Paryaman, memukau juri dan penonton AGT dengan vokalnya yang unik ketika menyanyikan lagu legenda Bob Marley “No Woman, No Cry”. Persembahannya mendapat tepukan gemuruh daripada keempat-empat hakim, iaitu Simon Cowell, Heidi Klum, Howie Mandel, dan Sofia Vergara.

Baca lagi | Selebriti Popular Sofía Vergara Dan Joe Manganiello Bercerai

Simon Cowell, salah seorang hakim AGT, kagum dengan persembahan Cakra Khan dan mengulas, “Sangat jarang untuk mendengar suara seperti ini. Saya sangat suka suara anda.”

Pujian daripada Rakan Sekerja dalam Industri Muzik Indonesia dan Malaysia

Bukan sahaja juri AGT, malah rakan-rakan dalam industri muzik dari Indonesia dan Malaysia turut memberikan pujian dan penghargaan terhadap bakat luar biasa Cakra Khan. Antara yang memberi kata pujian dan semangat kepada beliau adalah Datuk Seri Rossa, Hael Husaini, Ifan Seventeen, Haqiem Rusli, Melly Goeslaw, Datuk Seri Siti Nurhaliza, Adira Suhaimi, dan ramai lagi.

Datuk Seri Siti Nurhaliza turut menyatakan bahawa suara Cakra Khan memang menakjubkan, satu dalam sejuta. Begitu juga dengan penyanyi popular Rossa yang meluahkan rasa bangga dengan pencapaian yang ditunjukkan oleh Cakra Khan.

Cakra Khan Menjadi Fenomena dalam Hiburan Antarabangsa

Kemunculan Cakra Khan pada musim baharu AGT menjadi fenomena, mengharumkan nama dalam dunia hiburan antarabangsa. Pencapaian membanggakan ini menandakan dia seorang penyanyi berbakat yang berpotensi untuk mencapai kejayaan lebih cemerlang pada masa hadapan.

Sebagai penyanyi yang mengalami pelbagai pasang surut dalam perjalanan hidup, Cakra Khan juga telah membuktikan keikhlasannya dalam meneruskan kerjaya muziknya. Dengan begitu banyak sokongan dan pujian daripada penonton dan rakan sekerja dalam industri muzik, Cakra Khan berada di landasan yang betul untuk mencapai tahap kegemilangan yang lebih tinggi.

Baca lagi | Anime ‘Dragon Ball’ meraung ke puncak box office Amerika Utara

Harapan Cakra Khan Membawa Semangat dan Inspirasi kepada Ramai Orang

Semoga kehadiran Cakra Khan di musim baharu AGT akan membawa semangat dan inspirasi kepada ramai orang, serta membuka peluang baharu untuk kerjaya dan kejayaannya dalam dunia hiburan antarabangsa. Teruskan berjuang, Chakra Khan!

Read Previous

Sepuluh Terselamat, Bot Terbakar Di Teluk Tokyo, Jepun

Read Next

Awal Muharam: 10 Fakta Menarik Yang Anda Perlu Tahu Mengenainya

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.