The Malaysia Post

Usahawan Aliff Syukri beremosi selepas anugerah Lembaga Zakat Selangor kerana menjadi antara penyumbang terbesar pada 2021

Datuk Aliff Syukri

Credits: malaymail

Usahawan Malaysia Datuk Aliff Syukri telah dinamakan antara penyumbang terbesar Lembaga Zakat Selangor (LZS) pada 2021.

Lelaki berusia 34 tahun itu menerusi Instagramnya berkongsi video pendek dia dan isteri pada majlis penyampaian anugerah itu dan Aliff dilihat semakin sebak ketika memberikan ucapan selepas menerima anugerah itu.

Aliff menerima anugerah itu daripada LZS

kerana dia menyumbang kira-kira RM1 juta dalam dana Zakat.

“Alhamdulillah hari ini impian menjadi kenyataan walaupun tidak sehebat itu berbanding mereka yang jauh lebih berjaya.

“Saya harap anda semua dapat mendoakan kejayaan saya yang berterusan dalam perniagaan supaya saya dapat memberi lebih banyak lagi kepada mereka yang memerlukan,” katanya pada kapsyen siaran itu.

Pengusaha kosmetik itu turut memberi gambaran tentang perjalanan Zakatnya.

“Saya mula membayar zakat sejak berumur 19 tahun tetapi setiap bulan saya hanya mampu membayar RM7. Tetapi saya sentiasa bermimpi tentang membayar jumlah yang lebih besar suatu hari nanti.

“Kini, selepas hampir 15 tahun berniaga, saya mampu membayar zakat hampir RM1 juta dalam setahun. Jika tidak kerana doa ibu dan isteri, sudah pasti saya tidak berada di sini seperti sekarang ini.

“Terima kasih kepada LZS kerana menghadiahkan saya anugerah ini. Tanpa pembeli, stokis, dan kakitangan saya, saya pasti tidak akan berada di sini pada ketika ini hari ini,” tulisnya dalam video itu.

Penyanyi Bobo Dimana itu turut kelihatan menangis teresak-esak dalam video itu sambil mempamerkan pinggan penghargaan yang diterima daripada LZS.

Baca Lagi | Usahawan Aliff Syukri beremosi selepas anugerah Lembaga Zakat Selangor kerana menjadi antara penyumbang terbesar pada 2021

Catatan Aliff telah mendapat lebih 500,000 tontonan di Instagram dengan lebih 20,000 suka dan lebih 700 komen daripada pengikut yang mengucapkan tahniah atas anugerah itu.

Read Previous

Filipina melaporkan kes cacar monyet pertama, mengesan 10 kenalan rapat

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sertai surat berita kami
Langgani sekarang untuk mendapatkan artikel kami yang terkini, baru, hangat, dan semasa yang dihantar terus ke emel anda
170000 subscribers are here