The Malaysia Post

TikTok untuk bekerjasama dengan TalkShopLive untuk beli-belah langsung AS

TikTok telah menjadi tempat pembiakan generasi baharu pengaruh yang bertanggungjawab terhadap alam sekitar yang cabaran alam sekitar telah menarik puluhan ribu pengguna.

TikTok

TikTok dijangka menjalin kerjasama dengan TalkShopLive yang berpangkalan di Los Angeles untuk melancarkan platform beli-belah secara langsung di Amerika Utara dengan menyumber luar operasinya, lapor Financial Times pada hari Sabtu memetik dua orang yang biasa dengan operasi itu.

Syarikat-syarikat itu masih memuktamadkan pengaturan itu, kata laporan FT, sambil menambah bahawa tiada kontrak telah ditandatangani setakat ini.

Wakil TalkShopLive Enggan Mengulas.

TikTok tidak segera menjawab permintaan Reuters untuk mendapatkan komen manakala wakil TalkShopLive enggan mengulas.

Kedai TikTok

Platform beli-belah langsung TikTok milik Bytedance TikTok Shop tersedia di pasaran Asia termasuk Thailand, Malaysia dan Vietnam. Ia dilancarkan di UK tahun lepas, menurut laporan itu.

TikTok Shop membenarkan pengguna membeli produk melalui pautan pada apl semasa siaran langsung, dan apl TalkShopLive yang berpangkalan di Los Angeles berfungsi pada konsep yang sama. TalkShopLive menggambarkan dirinya sebagai “penstriman langsung, platform pembelian dan penjualan sosial”, di tapak webnya.

TalkShopLive telah menandatangani perjanjian dengan peruncit A.S. Walmart WMT.N tahun lepas untuk menyediakan kandungan boleh beli-belah melalui video boleh terbenam merentas Walmart.com.

Perkongsian yang dilaporkan datang pada masa TikTok, yang menganggap Amerika Syarikat sebagai pasaran terbesarnya, menghadapi penelitian daripada penggubal undang-undang AS yang mempersoalkan perlindungan data pengguna aplikasi milik China itu.

Baca Lagi | Singapura, Australia menandatangani pakatan ‘ekonomi hijau’

Baca Lagi | Pembuat filem HK Stephen Chow menyediakan akaun Instagram untuk merekrut bakat Web3 secara peribadi

Read Previous

Pembuat filem HK Stephen Chow menyediakan akaun Instagram untuk merekrut bakat Web3 secara peribadi

Read Next

Perbankan pada multicloud hibrid

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.