The Malaysia Post

Zafrul Panggil SPRM Lebih RM600 Bilion Penyalahgunaan

Tiada Apa-apa untuk Disembunyikan

Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri Datuk Seri Tengku Zafrul Abdul Aziz hari ini berkata beliau masih belum dipanggil oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berhubung dakwaan penyalahgunaan kira-kira RM600 bilion oleh kerajaan Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Di luar acara, Tengku Zafrul diminta pemberita untuk mendapatkan maklumat terkini mengenai perkara itu, yang berkata beliau tidak mempunyai apa-apa untuk disembunyikan dan bersedia membantu siasatan jika dipanggil SPRM.

Baca Lagi | Pertaruhan Piala Dunia Qatar: 46 Ejen Bookie Ditangkap di Johor

Baca Lagi | Rundingan mengenai Perjanjian Pandemik Global akan Dimulakan pada Februari

“Saya tidak menerima sebarang panggilan daripada SPRM, dan jika ada panggilan, saya pasti akan memberi kerjasama kepada SPRM.

“Tetapi yang lebih penting, tiada apa yang perlu disembunyikan, jadi saya lebih bersedia (untuk bekerjasama) jika mendapat panggilan,” katanya kepada pemberita hari ini.

Badan Anti-Graft Disahkan

Ketua Pesuruhjaya SPRM Tan Sri Azam Baki mengesahkan badan antirasuah negara telah membuka siasatan berhubung dakwaan penyelewengan semasa pentadbiran Tan Sri Muhyiddin Yassin.

SPRM juga dilaporkan akan memanggil tiga ahli politik berprofil tinggi termasuk Muhyiddin, bekas menteri kesihatan Khairy Jamaluddin dan Tengku Zafrul untuk membantu siasatan.

Read Previous

Rundingan mengenai Perjanjian Pandemik Global akan Dimulakan pada Februari

Read Next

Mengutamakan Transformasi Sektor Air Malaysia

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.