The Malaysia Post

Tempat Terbaik Lawati Pasangan di Malaysia

Tempat di Malaysia untuk Pasangan dan Bulan Madu

Malaysia dikenali sebagai ‘Tanah Pergunungan’ kerana terdapat banyak sisi tebing yang menjulang tinggi dan gunung altitud yang tinggi. Negara ini mempunyai destinasi pelancongan terbaik yang menerima jutaan pengunjung untuk percutian atau tujuan perniagaan. Walau bagaimanapun, negara ini adalah syurga di bumi untuk pasangan kerana banyak pantai, pusat peranginan romantis dan aktiviti seperti snorkeling dan memancing.

Jadi, jika anda bercadang untuk terjebak atau hanya ingin pergi ke tempat lain bersama kekasih anda, Malaysia adalah destinasi yang sesuai. Negara ini terutamanya mempunyai banyak tempat untuk dikunjungi di Malaysia untuk pasangan berbulan madu yang akan membolehkan mereka menikmati negara Asia eksotik sepuas hati.

Moto Malaysia di negara luar menyebut perkataan ‘truly Asian’ yang menjadi pegangan negara sehingga kini. Malaysia merupakan sebuah negara yang mempunyai penduduk yang pelbagai termasuk Melayu, India, dan Cina. Kepelbagaian itu juga membawa kepada jutaan agama dan tradisi yang seterusnya membawa kepada pelbagai perayaan yang berwarna-warni dan meriah seperti Diwali, Tahun Baru Cina, Krismas dan Wesak.

Malaysia juga mempunyai hutan hujan malar hijau dan pelbagai flora dan fauna. Pelancong boleh pergi ke safari malam yang menarik untuk melihat cendawan bercahaya dalam gelap atau meredah hutan untuk melihat dengan lebih dekat hidupan liar yang berkembang pesat dan sukan air seperti snorkeling dan selam skuba di mana pengunjung boleh menerokai hidupan marin kaleidoskopik dengan memacu adrenalin.

Pasangan akan menerima begitu banyak kegembiraan kerana Malaysia terutamanya mempunyai restoran, pusat peranginan dan aktiviti khusus untuk pasangan. Tempat yang paling popular di kalangan pasangan adalah bersiar-siar di pulau dan pengalaman menjamu selera yang mewah. Aktiviti pasangan termasuk snorkeling, selam skuba, memerhati burung dan memancing yang akan membawa kepada masa gala untuk kedua-dua pasangan. Jadi, teruskan dan lihat perkara yang menggembirakan untuk dilakukan dan tempat untuk dilawati semasa dalam perjalanan yang menakjubkan ke Malaysia.

Baca Lagi | Adakah ChatGPT Akan Mengubah Dunia Menjadi Lebih Baik Atau Lebih Buruk?

Baca Lagi | Cara Terbaik untuk Menjimatkan Wang dalam Perjalanan

Tempat Lawati Di Malaysia Untuk Pasangan

Malaysia menempatkan gua, gunung dan tasik yang terbaik. Manfaatkan tempat-tempat romantis ini dan lihat tempat terbaik untuk dilawati di Malaysia untuk berbulan madu. Tempat-tempat ini menawarkan aktiviti memancing pasangan, penginapan romantik di pusat peranginan dan meredah air terjun. Malaysia juga mempunyai dasar penetapan harga yang ekonomik untuk pelancong yang boleh didapati dengan mudah oleh pasangan untuk berbulan madu atau percutian ke negara sempadan pulau yang indah:

1. Menginap Di Resort Romantik Di Malaysia Ibarat Mimpi Menjadi Nyata

4-Star

Pada masa kini gabungan yang betul antara moden dan tradisional. Gabungan pengalaman kontemporari, mewah dan indah ini sesuai untuk percutian romantis.

Senarai pusat peranginan bulan madu terbaik di Malaysia termasuk nama-nama seperti Gaya Island Resort, Pangkor Laut Resort, Thistle Port Dickson Resort, The Datai Langkawi dan Golden Sands Penang.

2. Air Terjun Sungai Chiling

Sungai

Terletak di Selangor, Air Terjun Sungai Chiling adalah salah satu tempat terbaik untuk dikunjungi bagi penggemar adrenalin yang mencari keseronokan dan tumpahan di Malaysia.

Ini kerana Air Terjun Chiling, yang berfungsi sebagai tempat perlindungan ikan, hanya boleh dikunjungi selepas anda melakukan pengembaraan di sepanjang sungai. Terdapat enam lintasan sungai yang perlu anda lalui, jadi pastikan anda bersedia untuk membasahi kaki anda! Walaupun arus boleh menjadi kuat dan airnya dalam, berjalan kaki benar-benar selamat. Dikelilingi oleh tumbuh-tumbuhan yang lebat, tempat ini terasa seperti khazanah alam semula jadi yang tersembunyi.

3. Tasik Chenderoh

Chendroh

Berfikir untuk memancing hujung minggu ini- Tasik Chenderoh ialah tasik semula jadi di Perak, Malaysia dan merupakan tempat yang sesuai untuk menghabiskan hujung minggu anda memancing bersama keluarga anda. Sebagai salah satu tempat percutian hujung minggu utama dalam senarai tasik di Malaysia, ia mempunyai banyak restoran tempatan yang akan menyajikan makanan tempatan yang lazat kepada anda.

4. Tasik Temenggor

Temenggor_Lake

Rumah kepada beberapa spesies ikan seperti Toman, Kelah, Sebarau dan Baung, Temenggor ialah tasik buatan manusia yang terletak berhampiran Pulau Banding yang merupakan hab pengembara kerana ia menyediakan peluang bersiar-siar yang hebat. Salah satu tasik buatan manusia yang penting di Malaysia, tasik Temenggor dikunjungi oleh ramai pengembara untuk menerokai ciptaan buatan manusia yang cemerlang.

5. Cantaloupe Di Troika Sky Dining

Cantaloupe

Menawarkan pemandangan panoramik latar langit Kuala Lumpur dan pemandangan Menara Berkembar Petronas yang mempesonakan, menjamu selera di Cantaloupe di Troika Sky Dining bukanlah sesuatu yang anda tidak boleh ketinggalan. Merangkumi perkhidmatan bertaraf dunia, suasana yang sempurna, dan sudah tentu masakan yang lazat, Cantaloupe sememangnya merupakan salah satu restoran romantik terbaik di Kuala Lumpur.

Read Previous

Cara Terbaik untuk Menjimatkan Wang dalam Perjalanan

Read Next

Universiti Malaysia Terunggul dalam Kedudukan QS World 2023

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.