The Malaysia Post

Taylor Swift Mengecewakan Peminat di Malaysia, Thailand, Dan Filipina

Taylor Swift, penyanyi pop ikonik dari Amerika Syarikat, telah mengecewakan peminatnya di Malaysia, Thailand, dan Filipina dengan pengumuman bahwa Singapura akan menjadi satu-satunya destinasi di Asia Tenggara untuk Jelajah Eranya yang ditunggu-tunggu tahun depan. Ramai peminat cemburu dengan keupayaan negara kaya itu menarik bintang terkenal, termasuk enam tawaran oleh Coldplay Britain pada Januari.

Kekecewaan di Media Sosial

Swift menulis di Instagram mengatakan yang dia tidak sabar untuk bertemu ramai peminat pada Jelajah Era tahun depan pada tarikh antarabangsa baharu selepas mengumumkan tarikh tersebut di Singapura, Jepun, Australia dan Eropah.

Peminat Swifties di Malaysia, Thailand, dan Filipina cuba akur dengan keputusan untuk mengabaikan negara mereka dan memilih Stadium Nasional Singapura sebagai venue konsert pada 2-4 Mac.

Cetus Pertanyaan Peminat

“Macam mana awak boleh lupakan kami?” tanya seorang peminat di Twitter.

Situasi di media sosial Malaysia amat menyakitkan, dengan peminat muzik yang telah jengkel dengan percubaan mereka yang gagal untuk meyakinkan Coldplay untuk menambah rancangan tambahan selepas dijual pada 22 November, menyatakan kekecewaan mereka: “Hanya ada dua negara di Asia, tiada panggilan. itu jelajah dunia.”

Kekecewaan dan Tindak Balas di Asia Tenggara: Tarikh Tambahan di Singapura

Penganjur konsert Coldplay di Singapura mengumumkan pada hari Selasa bahawa dua tarikh tambahan telah ditambah selepas “permintaan yang sangat tinggi” untuk empat malam awal. Lebih 200,000 tiket telah dijual kepada peminat untuk empat pertunjukan awal semasa pra-jualan pada hari Isnin.

Kekecewaan dan Kontroversi di Malaysia

Rakyat Malaysia menyalahkan konservatif politik atas kehilangan ini dan Swift telah menerima banyak perhatian negatif daripada mereka. “Saya tidak sangka dia akan datang ke Malaysia kerana pakaian konsertnya tidak akan mematuhi peraturan konsert bodoh Malaysia,” kata seorang pengguna, merujuk kepada pakaian seksi yang dipakai penyanyi itu semasa persembahannya.

Kempen Peminat di Malaysia

Pengaruh media sosial Malaysia Jin Lim mencadangkan agar peminat melancarkan kempen untuk membawa bintang “Midnights” ke negara mereka atau “kami tidak akan pernah mendapat persembahan di sini.”

Impak Pilihan Singapura sebagai Destinasi: Tumpuan ke Singapura

Ada yang mengatakan bahawa Malaysia telah terlepas daripada Jelajah Era, tetapi mereka “teruja untuk Singapura,” yang terus menarik bakat

muzik global ke Asia Tenggara. Jonathan Kaplan, duta Amerika Syarikat ke negara itu, juga sangat teruja. “Berita menggembirakan untuk Singapura! Taylor Swift menunjukkan kepelbagaian muzik dan artis Amerika di seluruh dunia,” katanya di Twitter.

Baca lagi | Pelawak Rizal Van Geyzel mengaku tidak bersalah atas tiga pertuduhan jenayah siber

Persaingan di Asia Tenggara

Swifties lain di Asia Tenggara mengeluh hakikat bahawa mereka perlu bersaing dengan berjuta-juta peminat untuk mendapatkan tiket, dan mereka tertanya-tanya sama ada tempat seperti Thailand dan Filipina mempunyai infrastruktur yang diperlukan untuk menganjurkan acara besar, sambil menambah bahawa kuasa beli peminat mungkin adalah faktor penentu mengapa Singapura dan Tokyo dipilih.

Harapan dan Alternatif Peminat

Ramai peminat cuba melupakan kekecewaan dan berkongsi petua untuk mencari hotel dan penerbangan murah ke Singapura, sementara yang lain berharap untuk mendapatkan tiket ke konsert di Jepun, di mana sistem loteri digunakan sebagai bertentangan dengan negara yang didahulukan- sistem berkhidmat.

Kehilangan New Zealand

Rancangan berprofil tinggi itu juga menimbulkan persoalan sama ada hab kewangan Singapura, Hong Kong ketinggalan dalam usahanya untuk memulihkan pelancongan selepas mengalami sekatan perjalanan akibat wabak itu. Walaupun Hong Kong menyambung semula operasi dengan menganjurkan Clockenflap, festival muzik luar terbesarnya pada bulan Mac, dan mengumumkan rentetan persembahan langsung di tepi pelabuhan yang menampilkan aksi tempatan terkemuka seperti penyanyi rap Tyson Yoshi bulan depan, nampaknya Singapura telah berjaya mengatasi Hong Kong dengan menjadi hos terpilih. konsert di rantau ini.

Baca lagi | Foto Berpegangan Tangan Cetus Spekulasi Taylor Swift, Matty Healy Bercinta

Keluhan dari New Zealand

“Coldplay adalah ujian, dan kini mereka akan membuat persembahan selama enam malam di Singapura. Taylor mempunyai pentas yang lebih besar,” tulis seorang Swiftie di Twitter.

Sementara itu, rancangan penyanyi berusia 33 tahun itu untuk mengadakan lima pertunjukan di Australia pada Februari dan tiada satu pun di New Zealand menyebabkan rakyat New Zealand berasa terdesak. “Tiada lawatan New Zealand. Mungkin dia hanya mempunyai peta yang tidak menunjukkan New Zealand sama sekali dan mungkin tidak tahu kami wujud,” kata seorang pengguna Facebook.

Keputusan Undang Persepsi Berbeza

Pada masa ini, Taylor Swift sedang menjelajah Amerika Utara untuk Jelajah Eranya yang bermula pada bulan Mac.

Keputusan untuk menjadikan Singapura sebagai destinasi utama di Asia Tenggara telah mengecewakan peminat di Malaysia, Thailand, dan Filipina, yang merasa dilupakan.

Kontroversi dan harapan berkembang di media sosial, sementara Swifties berusaha mencari alternatif dan berharap untuk mendapatkan tiket ke konsert di tempat lain.

Keputusan ini juga mempengaruhi persepsi terhadap prestise dan daya tarik pelancongan Singapura dan kawasan Asia Tenggara.

Read Previous

10 Tempat Makan Best Di Bangi Paling Terkini

Read Next

Erdogan Jemput Mahathir Untuk Turut Serta Anjur Sidang Kemuncak Islam di Turkiye

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.