The Malaysia Post

Tajuddin mempertimbangkan tindakan undang-undang terhadap pengkritiknya

Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman

Credits: malaymail

Bekas pengerusi bukan eksekutif Prasarana Malaysia Berhad, Datuk Seri Tajuddin Abdul Rahman mempertimbangkan tindakan undang-undang terhadap pengkritiknya, yang dituduhnya melukisnya dengan teruk dan merosakkan reputasinya, berikutan kenyataan yang dibuatnya selepas pertembungan dua kereta bulan lalu.

Kempen awam yang menuntut pemecatannya dari syarikat berkaitan kerajaan (GLC) juga dilancarkan, setelah pengendalian sidang media yang teruk pada 27 Mei untuk menangani perlanggaran di lorong LRT Kelana Jaya di KLCC yang mencederakan lebih 200 penumpang, termasuk enam dalam keadaan kritikal.

Petisyen dalam talian yang meminta pemecatannya pada masa itu memperoleh lebih daripada 100,000 tandatangan dan dinyatakan menang setelah dia kemudian dipecat dari syarikat itu oleh Menteri Kewangan Datuk Seri Tengku Zafrul Tengku Abdul Aziz.

Sinar Harian harian Melayu melaporkan Tajuddin mengatakan bahawa laporan mengenai kejadian di portal berita telah mencemarkan imejnya, melukisnya sebagai pemimpin yang tidak sensitif terhadap penderitaan mangsa kemalangan itu.

Dia mengatakan bahawa laporan tersebut kononnya tidak memperhitungkan keseluruhan keadaan sebenarnya dan lebih kontroversi seakan-akan seolah-olah dengan agenda bersama untuk mencemarkan imejnya sebagai pemimpin.

“Saya telah dipermalukan di seluruh Malaysia sebagai tokoh yang tidak berkelayakan, tidak sensitif, rasis, yang tidak mengikuti prosedur operasi standard (SOP) sehingga ada yang sanggup mengajukan permohonan pengunduran diri (saya).

Baca Lagi | Polis menyiasat suami bekas gabenor Bank Negara Zeti

“Semuanya kritik dan bahkan ada yang memanfaatkannya dengan melaporkan kepada polisi.

“Tidak adil bagi saya, suatu hari saya akan mengenal pasti siapa yang sebenarnya (mengkritik) dan mengambil tindakan menurut undang-undang,” katanya seperti dikutip selepas menyampaikan bantuan di Chenderong Balai, hari ini. Dia mengatakan bahawa pada awal sidang media berikutan nahas itu, dia sudah menyatakan kesedihan dan kekecewaannya atas kejadian itu, sambil menambahkan bahawa Prasarana juga telah mengadakan perbincangan segera untuk membantu mangsa yang terlibat dengan menampung bil rawatan hospital dan memberikan bantuan khas kepada yang kehilangan pendapatan kerana kejadian itu.

“Mereka yang mengenali Tajuddin tahu bagaimana saya, tetapi mereka yang tidak mengenali saya memainkan cerita seolah-olah ada agenda politik untuk memburukkan imej saya,” katanya.

Read Previous

DAP Kit Siang memberi sokongan kepada Timbalan Speaker Azalina memanggil perhatian kerajaan

Read Next

Itali mendapat Euro 2020 sebagai permulaan yang hebat menentang Turki

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sertai surat berita kami
Dapatkan artikel terkini, Pekerjaan, hadiah percuma, berita hiburan dihantar terus ke peti masuk anda
170000 subscribers are here