Syed Saddiq mengalu-alukan kritikan Dr Mahathir terhadap cadangan parti pemuda

Syed Saddiq Syed Abdul Rahman hari ini mengakui mentornya Tun Dr Mahathir Mohamad tidak bersetuju dengan rancangannya membentuk parti yang berorientasikan belia.

Setelah bekas perdana menteri mengatakan usaha itu tidak mungkin berjaya, bekas Menteri Belia dan Sukan itu mengatakan tidak akan menghalangnya.

“Terima kasih, Tun. Kami menerima kritikan dengan hati terbuka. Ini adalah parti yang akan dipimpin oleh para belia untuk semua rakyat Malaysia, ”kata Syed Saddiq di Twitter.

“Sebilangan besar akan terdiri daripada teknokrat, profesional, usahawan, petani moden, pemimpin masyarakat sivil dan banyak lagi.

“Kami mungkin masih muda, tetapi kami mencintai Malaysia.”

Awal hari ini semasa sidang media di Yayasan Kepimpinan Perdana di Putrajaya, Dr Mahathir, yang baru-baru ini menubuhkan sebuah parti baru yang digelar Pejuang, mengatakan bahawa sementara belia terdiri daripada sebahagian besar penduduk, mereka bukan blok pengundi utama di konstituen mana pun.

Katanya, sebuah parti politik mesti meminta pengundi dari semua peringkat umur untuk berjaya. Syed Saddiq juga merupakan ketua sayap Pemuda Dr Mahathir ketika keduanya berada di Bersatu.

J M Riaz

Sebaran berita terkini hanya untuk anda!

Read Previous

Dalam survey terbaru, Muhyiddin mendapat penilaian kelulusan sebanyak 69 peratus dari rakyat Malaysia

Read Next

Dr Mahathir mengatakan Pejuang menginginkan kemenangan di 36 kerusi untuk PR15

Langgan
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Lihat semua komen
0
Inginkan pendapat anda, sila komen.x
()
x