The Malaysia Post

Dr Mahathir mengatakan Pejuang menginginkan kemenangan di 36 kerusi untuk PR15

Parti Pejuang Tanah Air (Pejuang) berhasrat untuk memenangi 36 kerusi parlimen pada pilihan raya akan datang, kata pengasasnya, Tun Dr Mahathir Mohamad hari ini.

Beliau mengatakan bahawa jika partinya dapat melakukan itu, ia akan dapat menentukan kerajaan Malaysia yang seterusnya, dengan mendakwa bahawa gabungan Perikatan Nasional (PN) dan pakatan pembangkang Pakatan Harapan (PH) tidak dapat mengambil alih Putrajaya sendiri.

“Kami tidak fikir salah satu daripada dua gabungan itu boleh menang. Sekiranya kita dapat hanya 36 kerusi, kita mempunyai kedudukan untuk bergabung dengan mana-mana gabungan, tetapi untuk bergabung, mereka mesti mematuhi syarat kita, maka kita akan bergabung, ”katanya pada sidang media di Yayasan Kepimpinan Perdana di sini.

Dr Mahathir mendakwa mempunyai senarai 18 Ahli Parlimen yang sudah berada di pihaknya dari Sabah dan Sarawak, tetapi tidak mendedahkan namanya. Katanya, walaupun ahli parlimen mungkin bukan anggota parti, mereka ramah dan berkongsi prinsip Pejuang.

Read Previous

Syed Saddiq mengalu-alukan kritikan Dr Mahathir terhadap cadangan parti pemuda

Read Next

Timbalan Menteri menarik balik dakwaan bahawa Veveonah Mosibin berpura-pura mengambil peperiksaan untuk mendapat ‘views’ di YouTube

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.