The Malaysia Post

Skuad Badminton Untuk Kejohanan Piala Sudirman Diumumkan

Malaysia telah mengumumkan pasukan terbaik mereka dalam saingan kejohanan Piala Sudirman di Suzhou, China dari 14 hingga 21 Mei. Gabungan pemain Badminton Association of Malaysia (BAM) dan pemain-pemain bebas telah dipilih untuk membentuk pasukan yang kuat. Pemain tunggal lelaki, Lee Zii Jia (No. 4) dan Ng Tze Yong (No. 25) akan bersama-sama dalam kategori tersebut, sementara kategori tunggal wanita akan diwakili oleh Goh Jin Wei (No. 33) dan K. Letshanaa (No. 76).

Pasangan Ong Yew Sin-Teo Ee Yi (No. 8) dan Aaron Chia-Soh Wooi Yik (No. 2) akan membentuk pasukan beregu lelaki, sementara Pearly Tan-M. Thinaah (No. 8) akan memimpin pasukan beregu wanita bersama Valeree Siow-Go Pei Kee (No. 161). BAM telah menamakan empat pasangan beregu campuran untuk memberikan peluang kepada semua pemain untuk bersaing.

Baca lagi | Bekas Setiausaha Politik Didakwa Terima Rasuah Lebih RM400,000

Malaysia target final dan menang

Piala Sudirman merupakan kejohanan badminton beregu campuran terkenal di mana Malaysia pernah mencapai final pada tahun 2009 dan 2019, namun tidak berjaya memenanginya. Oleh itu, BAM berharap pasukan Malaysia dapat mencapai separuh akhir kejohanan tersebut. Mereka akan bersaing dengan pasukan terbaik daripada China, Indonesia, Korea Selatan, Denmark, dan Jepun.

Kejayaan di Piala Sudirman akan menjadi pencapaian besar bagi Malaysia dan akan meningkatkan lagi kebanggaan negara dalam bidang sukan. Pasukan Malaysia akan berusaha dengan gigih untuk mencapai matlamat mereka dan semua peminat sukan badminton di negara ini akan memberikan sokongan dan doa kepada pasukan kebangsaan dalam usaha mereka untuk mencapai separuh akhir dan mencapai kejayaan di kejohanan tersebut.

Baca lagi | 9 Fakta Yang Anda Perlu Tahu Tentang Auto-GPT

Kemenangan di kejohanan ini tidak hanya akan memberikan kejayaan kepada pasukan Malaysia tetapi juga akan meningkatkan imej sukan negara dan menginspirasi ramai rakyat Malaysia untuk terus berusaha dan berjuang dalam bidang sukan.

Kesemua pemain dalam pasukan Malaysia diharapkan dapat memberikan penampilan terbaik mereka dan bermain dengan penuh semangat dan keazaman dalam setiap perlawanan. Mereka juga diharapkan dapat bekerja sebagai satu pasukan yang padu dan saling menyokong satu sama lain untuk mencapai matlamat mereka.

Read Previous

Bekas Setiausaha Politik Didakwa Terima Rasuah Lebih RM400,000

Read Next

Anwar Nafi Tuduhan Tidak Tumpu Tangani Kos Sara Hidup

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.