The Malaysia Post

Siri dokumentari BTS, konsert yang akan datang ke perkhidmatan penstriman Disney

Walt Disney Co mengumumkan perjanjian semalam yang akan membawa siri dokumentari dan konsert yang menampilkan kumpulan K-pop BTS ke perkhidmatan penstriman syarikat.

Siri ini akan debut tahun depan dan termasuk muzik dan rakaman kumpulan Korea Selatan dari sembilan tahun yang lalu. Dipanggil BTS Monuments: Beyond the Star, ia akan mempamerkan “kehidupan harian, pemikiran dan rancangan” ahli kumpulan “semasa mereka bersedia untuk bab kedua mereka,” kata Disney dalam satu kenyataan.

Bulan lalu, BTS mengumumkan kumpulan itu sedang berehat sementara ahli membuat projek solo.

Disney berkata pengaturcaraan

Itu akan dikeluarkan secara global pada perkhidmatan penstrimannya, termasuk di Disney+. Platform penstrimannya yang lain termasuk Hulu dan Disney+Hotstar.

Syarikat itu tidak menyatakan perkhidmatan mana yang akan membawa pengaturcaraan di mana pasaran.

Perjanjian dengan syarikat pengurusan BTS HYBE juga membolehkan Disney menjalankan rakaman konsert stadium di Los Angeles pada November 2021, persembahan pertama kumpulan itu di hadapan peminat selepas gangguan selama dua tahun akibat pandemik Covid-19.

Di samping itu, perjanjian itu termasuk rancangan realiti yang dipanggil In the Soop: Friendcation dan menampilkan V dari BTS, bintang TV Kelas Itaewon Seo-jun Park, pelakon filem Parasite Woo-shik Choi, penyanyi dan pelakon Hyung-sik Park dan penyanyi rap Peakboy.

Pertunjukan itu akan mengikuti lima rakan itu “menerokai perjalanan mengejut” dan “menikmati pelbagai aktiviti masa lapang dan menyeronokkan,” kata Disney.

Baca Lagi | Siri dokumentari BTS, konsert yang akan datang ke perkhidmatan penstriman Disney

Disney juga akan memperkenalkan pengaturcaraan baharu daripada artis HYBE lain dalam beberapa tahun akan datang, kata kenyataan itu. ― Reuters

Read Previous

Menteri Kewangan: Pendaftaran ahli baharu KWSP meningkat 57 peratus kepada 146,000 pada S1 2022

Read Next

Umno-BN kembali berkuasa tetapi adakah Malaysia stabil sekarang? Ahli Parlimen DAP bertanya

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.