The Malaysia Post

Pelakon Paul Rudd menceriakan mangsa pembuli Colorado dengan sepucuk surat dan topi keledar Ant-Man yang ditandatangani

Pelakon Paul Rudd membuat hari kanak-kanak Colorado apabila pelakon Ant-Man menulis kepadanya selepas mengetahui budak itu telah dibuli di sekolah.

Lelaki berusia 53 tahun itu telah mengetahui tentang kesusahan budak itu selepas ibunya Cassandra Ridder berkongsinya di media sosial.

Dalam catatan di Facebooknya

Ridder menulis bahawa dia mengambil anak lelakinya Brody yang berusia 12 tahun dari sekolah dan mendapati budak itu bukan dirinya.

Ternyata dia kecewa kerana hanya empat orang menandatangani buku tahunannya walaupun dia meminta ramai orang berbuat demikian, lapor News10.com.

Ridder berkata Brody sangat kecewa sehingga dia menambah notanya sendiri di mana dia menyatakan harapannya akan mendapat lebih ramai kawan.

“Anakku yang malang. Nampaknya ia tidak menjadi lebih baik. Dua orang guru dan seramai dua orang pelajar menulis dalam buku tahunannya. Walaupun Brody meminta semua jenis kanak-kanak menandatanganinya. Jadi Brody mengambil tanggungjawab untuk menulis kepada dirinya sendiri,” tulis Ridder sambil menambah bahawa hatinya hancur.

Dia kemudian menambah maklumat tentang buli dan gangguan yang dialami Brody di sekolah.

Selepas siarannya menjadi tular, orang yang tidak dikenali dari seluruh negara meminta Ridder membenarkan mereka menandatangani buku tahunan budak lelaki itu tetapi Rudd maju selangkah ke hadapan dan memanggil budak itu selain menghantar surat dan hadiah kepadanya.

Dalam surat itu, Rudd menulis adalah penting untuk diingat bahawa walaupun hidup sukar, keadaan menjadi lebih baik.

“Terdapat ramai orang yang menyayangi anda dan menganggap anda adalah kanak-kanak yang paling hebat – saya adalah salah seorang daripada mereka!”

“Saya tidak sabar untuk melihat semua perkara menakjubkan yang akan anda capai,” tulis People 2021 Sexiest Man Alive.

Rudd juga menghantar topi keledar Ant-Man yang ditandatangani di mana dia menulis: “Kepada kawan baik saya Brody ketika dia menghadapi DUNIA!”

Baca Lagi | Pelakon Paul Rudd menceriakan mangsa pembuli Colorado dengan sepucuk surat dan topi keledar Ant-Man yang ditandatangani

Sejak itu, banyak syarikat dan orang telah menghubungi keluarga itu termasuk GoPro yang menghantar kamera kepada Brody dan CVS farmasi menghantar pek keseronokan musim panas.

Ridder berkata dia juga menerima banyak permintaan untuk alamat anaknya supaya mereka boleh menghantar surat kepadanya.

Read Previous

Rusia memberi amaran kepada manusia yang berisiko jika Barat cuba menghukumnya ke atas Ukraine

Read Next

Tiada lagi siaran media sosial mengenai kes yang sedang berjalan, hakim memberi amaran kepada pendakwaan dan pembelaan dalam perbicaraan rasuah Syed Saddiq

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.