The Malaysia Post

Sekuel Venom mengadakan debut US $ 90 juta yang luar biasa, menjadikan rekod pandemik

venom let there be carnage official poster

Credits: brickfanatics

Venom: Let There Be Carnage meraup US $ 90.1 juta (RM376.6 juta) dalam debutnya, menjadikan rekod pandemik baru. Ini adalah hasil yang mengagumkan, yang memberikan garis hidup untuk teater filem yang sukar dan (sekali lagi) membuktikan kehebatan Marvel di box office.

Tindak lanjut Venom yang lebih gelap berasal dari Sony Pictures dan terpisah dari Disney’s Marvel Cinematic Universe, yang baru-baru ini menyampaikan Shang-Chi dan Legend of the Ten Rings dan Black Widow – dua filem terlaris tahun ini di kotak domestik pejabat. Sekiranya tiga hari pertama di pawagam ada petunjuk, Venom: Let There Be Carnage kelihatan berada di antara kumpulan itu sebagai penghasilan terbesar 2021. Filem ini hanya ditayangkan di pawagam berbanding dengan pelepasan hibrid berdasarkan permintaan, faktor yang harus membantu penjualan tiket.

“Kami juga gembira bahawa kesabaran dan eksklusif teater dihargai dengan hasil rekod,” kata ketua Sony, Tom Rothman dalam satu kenyataan kepada media. “Dengan permintaan maaf kepada Mr. Twain: Kematian filem telah dibesar-besarkan.”

Sekuel supervillain, yang dibintangi oleh Tom Hardy sebagai pelindung mematikan dunia lain, melepasi penanda aras era pandemi yang ditetapkan Julai lalu oleh Black Widow, yang dibuka menjadi US $ 80 juta di pawagam. Ia memperoleh AS $ 60 juta tambahan untuk Disney Plus, di mana ia dapat dibeli pada hari yang sama dengan debut teaternya.

“Penonton dewasa muda kurang dihalang oleh keadaan pandemi semasa daripada penonton filem yang lebih tua dan keluarga, yang memberi manfaat kepada filem superhero, aksi dan seram,” kata David A. Gross, yang mengendalikan firma perunding filem Franchise Entertainment Research. Dia menambahkan: “Untuk filem ini, bermain secara eksklusif di layar lebar jelas merupakan kelebihan.”

Baca Lagi | ‘Squid Game’ mungkin merupakan rancangan bukan Inggeris yang paling popular di Netflix yang pernah ada

Menjana penjualan tiket perdana untuk Venom: Biarlah Ada Pembunuhan Lebih Hebat: Ia mempunyai hujung minggu pembukaan yang lebih besar daripada pendahulunya, Venom tahun 2018. Pengembaraan buku komik pertama dengan Hardy yang menerajui dibuka kepada AS $ 80 juta, tahun sebelum krisis kesihatan global yang dahsyat. Walaupun terdapat tinjauan yang mengerikan, yang asli menjadi juggernaut box office dan menjana AS $ 213 juta di Amerika Utara dan AS $ 856 juta di seluruh dunia. Venom sangat besar di China, di mana filem 2018 mengumpulkan US $ 269 juta.

Read Previous

PAS menyeru Perikatan, rakan Muafakat untuk fokus merebut kerusi yang dikuasai Pembangkang

Read Next

Menuduh PAS hipokrit, Mat Sabu memuji Guan Eng sebagai penyelamat Tabung Haji, DAP kerana menegakkan nilai-nilai Islam

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sertai surat berita kami
Langgani sekarang untuk mendapatkan artikel kami yang terkini, baru, hangat, dan semasa yang dihantar terus ke emel anda
170000 subscribers are here