The Malaysia Post

Ronaldo mahu meninggalkan Man United, kata laporan

Cristiano Ronaldo mahu meninggalkan Manchester United pada musim panas ini jika kelab Liga Perdana itu menerima tawaran yang sesuai, menurut beberapa laporan semalam.

Penyerang Portugal berusia 37 tahun itu kembali ke Old Trafford dari Juventus pada musim panas lalu tetapi walaupun menjadi penjaring terbanyak United musim lalu, dan ketiga dalam Liga Perdana, kempen itu secara keseluruhan mengecewakan.

United menduduki tempat keenam dalam Liga Perdana

terlepas kelayakan Liga Juara-Juara, meninggalkan pemenang Ballon d’Or lima kali, yang mempunyai baki setahun dalam kontraknya ditambah setahun pilihan, berdepan prospek bermain di Liga Europa untuk kali pertama.

Manchester United bertegas Ronaldo, yang menjaringkan 24 gol dalam semua pertandingan, tidak dijual, menurut laporan, dengan pengurus baharu Erik ten Hag berminat untuk bekerjasama dengannya.

Ronaldo memenangi tiga kejuaraan Liga Perdana Inggeris dan Liga Juara-Juara selama enam tahun sarat trofi bersama United sebelum pergi ke Real Madrid pada 2009 dan Juventus pada 2018, mengumpul lebih banyak trofi di kedua-dua kelab.

Baca Lagi | Ronaldo mahu meninggalkan Man United, kata laporan

Pemain antarabangsa United akan melaporkan diri untuk latihan dalam beberapa hari akan datang sebelum terbang ke Thailand pada hari Jumaat untuk memulakan jelajah pramusim mereka. — AFP

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Muhyiddin jumpa PM, bincang jawatan TPM

Read Next

Anwar: Harga ayam melambung selama enam bulan, kenapa pasukan petugas ‘jihad’ baru dilancarkan minggu lepas?

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.