The Malaysia Post

Rasmi: Konsert Pertama Coldplay Di Malaysia Pada 22 November Ini

Jelajah Dunia Music Of The Spheres akan berlangsung di Stadium Nasional Bukit Jalil di Kuala Lumpur dan dijangka turut mengadakan persembahan di Tokyo, Kaohsiung, Jakarta dan Perth pada bulan November, selain daripada KL. Mereka juga telah berkongsi tarikh baharu ini di akaun Twitter mereka pagi ini.

Perdana Menteri re-tweet “Selamat datang ke Kuala Lumpur!”

Datuk Seri Anwar Ibrahim, Perdana Menteri, mengetweet semula berita itu dengan mesej kepada kumpulan itu: “Selamat datang ke Kuala Lumpur!”

The Music Of The Spheres World Tour adalah sokongan untuk album kesembilan kumpulan tersebut yang mempunyai nama yang sama.

Album ini menampilkan single hit My Universe hasil kerjasama dengan kumpulan lelaki Korea Selatan BTS.

Coldplay memulakan lawatan itu pada Mac 2022 di Costa Rica.

Lawatan ini telah menjual lebih empat juta tiket dan juga difilemkan untuk tayangan teater.

Merupakan Interaksi Pertama Bersama Peminat Malaysia

Apa yang menjadikan ini lebih istimewa ialah persembahan mereka yang akan datang akan menjadi interaksi pertama mereka dengan peminat tempatan secara peribadi.

Kumpulan ini akan mengisi tempat duduk di Stadium Nasional Bukit Jalil, dan tiket dijangka mendapat permintaan tinggi.

Melalui laman web rasmi kumpulan itu, Jelajah Music Of The Spheres ini juga akan dijadikan jelajah yang mampan dan rendah karbon, dengan tiga prinsip utama iaitu untuk menggalakkan kitar semula secara meluas, dan kurangkan pelepasan CO2 sebanyak 50%, menyokong teknologi hijau baharu dan membangunkan kaedah pelancongan karbon super rendah menjadikan lawatan tersebut berfaedah untuk alam sekitar melalui pembiayaan portfolio projek berasaskan alam semula jadi dan teknologi.

Baca lagi | Di Seluruh Dunia, Harga Konsert K-pop Meningkat

Spekulasi Persembahan Di Malaysia Mula Timbul Apabila Dipaparkan di Skrin Besar

Spekulasi tentang konsert kumpulan ini di Malaysia sebelum ini dipicu oleh video yang dimuat naik oleh pengurus acara dan artis tempatan, Iman Tang.

Video tersebut memaparkan iklan untuk jelajah dunia Coldplay yang dipaparkan di skrin yang terletak di atas persimpangan Pavilion KL.

Walaupun iklan tersebut tidak menyebut secara khusus Malaysia, Iman Tang memberi kapsyen video tersebut dengan “Akhirnya khabar angin itu berakhir! Bersedialah kawan-kawan pada November 2023! Kuala Lumpur, Malaysia,” menunjukkan bahawa kumpulan ini memang akan membuat persembahan di negara ini.

Baca lagi | Misi Jelajah Asia, Coldplay Bawa “Music Of The Spheres” Ke Kuala Lumpur

Tiket Coldplay Malaysia Boleh Dibeli Pada 16 Mei 2023

Prajualan eksklusif untuk pemegang kad bank CIMB akan bermula pada Selasa depan, 16 Mei 2023, dari jam 10:00 pagi hingga 11:59 malam, seperti yang diumumkan oleh LiveNation.

Jika anda tertanya-tanya bagaimana untuk mendapatkan tiket, itulah cara yang disediakan.

Sebaliknya, jualan tiket am akan bermula pada hari selepasnya, iaitu pada 17 Mei 2023, bermula jam 10:00 pagi dan seterusnya.

Walaupun begitu, pada masa ini, harga dan peringkat tiket masih dirahsiakan oleh penganjur acara.

Untuk konsert di Malaysia dalam jelajah 2023, anda boleh membuat pembelian tiket anda melalui laman web rasmi LiveNation di sini.

Coldplay, yang ditubuhkan pada tahun 1997, dengan mudah menjadi salah satu aksi muzik paling terkenal yang berasal dari United Kingdom semasa pergantian milenium.

Mereka telah menjual 100 juta album di peringkat antarabangsa.

Barisan mereka terdiri daripada Chris Martin sebagai vokalis utama dan pemain piano, Jonny Buckland sebagai pemain gitar, Guy Berryman sebagai pemain bass, Will Champion sebagai pemain dram, dan Phil Harvey sebagai pengarah kreatif.

Read Previous

Isu Tanah Rizab: Orang Asli Serah Memorandum Bantahan Kepada Pejabat Menteri Besar Johor

Read Next

Demam Denggi: 34 Lagi Pesakit Masuk Hospital Di Bangladesh

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.