The Malaysia Post

Ramai bekas ahli parti kembali ke SUPP, kata pengerusi cawangan Sarikei

SUPP membership card

Credits: premiumread

Pengerusi Parti Rakyat Bersatu Sarawak (SUPP) Cawangan Sarikei Datuk Seri Huang Tiong Sii gembira kerana ramai bekas ahli yang meninggalkan parti itu telah memutuskan untuk kembali ke pangkuan.

Huang yang juga ADUN Repok merujuk khususnya kepada Pemanca Chan Phan Chan yang telah menyertai semula parti (SUPP), yang beliau tinggalkan sebelum menyertai parti lain (UPP) beberapa tahun lalu.

Chan adalah antara 102 dalam kumpulan terbaru pemohon keahlian baharu yang diluluskan parti.

Mereka menerima kad keahlian mereka daripada

Huang semasa majlis makan tengah hari di sini semalam.

“Saya berbesar hati untuk maklum bahawa SUPP Sarikei terus menerima permohonan keahlian baharu, dan saya amat berbesar hati mengalu-alukan bekas ahli yang telah memutuskan untuk kembali ke pangkuan parti,” katanya.

Huang berkata peningkatan kekuatan cawangan SUPP dicerminkan dalam kemenangan gemilangnya pada pilihan raya negeri lepas di mana beliau berjaya mempertahankan kerusi itu dengan majoriti 7,308 undi yang meyakinkan.

Baca Lagi | Ramai bekas ahli parti kembali ke SUPP, kata pengerusi cawangan Sarikei

Beliau memperoleh 10,038 undi dalam pertandingan empat penjuru. Wong Pak Ming daripada DAP memperoleh 2,730 undi, Wong Kung King Parti Bumi Kenyalang (738 undi) dan Wong Chin Raja Aspirasi (216 undi). ― Pos Borneo

Read Previous

Sampah pembunuh: Pembersih kondo Singapura dipenjara kerana membaling botol kaca dari tingkat 36

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sertai surat berita kami
Langgani sekarang untuk mendapatkan artikel kami yang terkini, baru, hangat, dan semasa yang dihantar terus ke emel anda
170000 subscribers are here