The Malaysia Post

Polis siasat kekecohan di majlis Muda di Muar

Polis siasat kekecohan di majlis Muda di Muar

Malam Mesra Muo Event

Polis sedang menyiasat kekecohan pada majlis Malam Mesra Muo anjuran Perikatan Demokratik Bersatu Malaysia (Muda) di sebuah restoran di Jalan Bakri di sini malam tadi.

Polis Daerah Muar

Ketua Polis Daerah Muar ACP Raiz Mukhliz Azman Aziz berkata, siasatan berhubung kejadian yang berlaku kira-kira jam 9.35 malam itu dijalankan mengikut Akta Perhimpunan Aman 2012.

Kekecohan

Kekecohan dipercayai bermula apabila tetamu yang berada di dalam dewan itu keluar dan terserempak dengan kira-kira 30 individu bertopeng yang sedang menjerit, yang kemudiannya membawa kepada kejadian membaling botol dan mercun, katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Raiz Mukhliz menasihatkan orang ramai supaya tidak membuat spekulasi dan menyebarkan khabar angin tidak berasas melalui mana-mana platform komunikasi dan media sosial.

Sementara itu, Ketua Penerangan Muar Muda Muhammad Amir Fiqri Mustapha berkata pihaknya akan terus bekerjasama dengan polis untuk mencari dalang di sebalik insiden kekecohan kedua itu.

Pada 18 Okt lepas, Ketua Polis Johor Datuk Kamarul Zaman Mamat berkata lima laporan polis telah dibuat berhubung kekecohan yang berlaku semasa ceramah anjuran Muda di Parit Jawa dua hari sebelumnya.

Baca Lagi | Kawasan ‘Little India’ di seluruh negara dipenuhi oleh pembeli Deepavali saat akhir

Baca Lagi | Dr M: Tanggungjawab rakyat Malaysia mengingatkan pengundi PRU15 tentang Umno, kemungkaran Najib

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

Kawasan ‘Little India’ di seluruh negara dipenuhi oleh pembeli Deepavali saat akhir

Read Next

Ismail Sabri: Ramai anak muda Malaysia masih tidak mengetahui pendaftaran pemilih automatik apabila berusia 18 tahun

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.