The Malaysia Post

Pihak Ketiga Tuntut Ganti Rugi – Shuhada

Nurul Shuhada Mat Shukri, isteri kepada pelakon Hafidz Roshdi, telah mendedahkan melalui akaun Instagram (IG) bahawa beliau telah menerima surat tuntutan daripada pihak ketiga. Menurut surat tersebut, Shuhada dituduh telah menulis mesej yang berbunyi ‘terima kasih kerana menghancurkan hati saya dan anak-anak’ pada 15 Februari 2023.

Shuhada mengakui bahawa tindakan pihak ketiga tersebut telah membuatkan beliau berasa susah hati, kerana beliau sebelum ini tidak pernah mempunyai sebarang pengalaman dengan hal ehwal undang-undang.

Selain itu, beliau turut menyatakan bahawa beliau merasa gementar memikirkan jumlah tuntutan ganti rugi yang bakal dituntut oleh pihak ketiga tersebut. Beliau juga mengaku bahawa beliau ralat kerana tidak membuat persediaan awal dengan membuat simpanan kewangan ketika menjadi suri rumah tangga sepenuh masa.

Baca lagi | Rundingan semula pembinaan projek KSCIP Arab Saudi

Bagaimanapun, Shuhada tidak akan berputus asa dan akan terus berjuang demi memperjuangkan kehidupannya sendiri dan juga kehidupan anak-anaknya. Meskipun beliau merasakan seperti jatuh ditimpa tangga selepas menghadapi beberapa kesukaran dalam hidupnya seperti proses penceraian dan kes keganasan rumah tangga, namun beliau tetap ingin memberikan contoh pada anak-anaknya untuk terus berjuang dan tidak terus dipijak-pijak.

Kontroversi Hafidz dan Athira

Sebelum ini, suami Shuhada iaitu Hafidz Roshdi, telah berdepan dengan kontroversi apabila kisah rumah tangganya menjadi perbualan hangat disebabkan dakwaan curang dengan wanita yang dikenali sebagai Athira Yuhada. Hafidz dan Shuhada mendirikan rumah tangga pada 30 April 2016 dan dikurniakan dua orang anak iaitu Humairah, yang berusia enam tahun, dan Umar yang berusia tiga tahun.

Kontroversi yang melibatkan Hafidz Roshdi sebelum ini turut memberi impak pada hidup Shuhada dan anak-anaknya. Bagaimanapun, Shuhada tetap berusaha untuk menghadapi segala cabaran dan mencari pendapatan sendiri dengan memulakan perniagaan @shelupshelup. Beliau berharap dapat menjana pendapatan dan menyimpan wang untuk masa depan dirinya dan anak-anaknya.

Baca lagi | Azeem genggam pingat emas

Kisah Shuhada menunjukkan bahawa kehidupan tidak sentiasa berjalan lancar dan kita perlu sentiasa bersedia untuk menghadapi cabaran. Beliau turut memberi inspirasi kepada kita untuk tidak mudah menyerah dan terus berjuang demi kehidupan yang lebih baik. Semoga Shuhada dan keluarganya terus tabah menghadapi segala dugaan dan mendapat kebahagiaan yang mereka layak.

Read Previous

Rundingan semula pembinaan projek KSCIP Arab Saudi

Read Next

Apple Dan China Ada Hubungan Simbiotik – Cook

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.