The Malaysia Post

Penyanyi Taiwan Hebe Tien mengeluarkan gambar makan pasta berikutan kritikan yang mengaitkannya dengan kemerdekaan, Nancy Pelosi

Penyanyi Hebe Tien telah dituduh sebagai penyokong gerakan kemerdekaan Taiwan dan Speaker Dewan Rakyat AS Nancy Pelosi selepas dia menyiarkan gambar dirinya sedang makan pasta.

Lelaki berusia 39 tahun itu, yang merupakan satu pertiga daripada kumpulan gadis Taiwan S.H.E., telah menyiarkan gambar itu di Instagram Storiesnya pada 2 Ogos, yang bertepatan dengan lawatan Pelosi ke Taiwan.

Susulan kelawar batu daripada pengguna media sosial China

foto itu telah dialih keluar, lapor Mothership.

Menurut portal itu, pengguna media sosial telah mengaitkan pasta itu dengan Pelosi, yang berketurunan Itali, dan pendirian politik Tien.

Selepas gambar itu dipadamkan, pengguna media sosial China beralih ke akaun Weibo Tien untuk melepaskan kekecewaan mereka.

Baca Lagi | Penyanyi Taiwan Hebe Tien mengeluarkan gambar makan pasta berikutan kritikan yang mengaitkannya dengan kemerdekaan, Nancy Pelosi

Mereka memintanya untuk “menjelaskan dirinya”, dan ada seorang yang berkata mereka telah “menyia-nyiakan tahun mereka menyukainya”.

Hashtag “Hebe adalah pro-Taiwan kemerdekaan” juga menjadi sohor kini di Weibo.

Read Previous

Tidak perlu mengisytiharkan darurat iklim di Malaysia lagi, kata menteri alam sekitar

Read Next

Di Singapura, 50 penduduk dipindahkan dari blok HDB Telok Blangah selepas unit itu terbakar

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.