The Malaysia Post

Penyanyi Indonesia Bunga Citra Lestari bertepuk tangan dengan dakwaan bahawa dia hamil, mengatakan dia menjadi mangsa malu badan

Wanita Terkenal dimalukan Badan

Satu hari lagi, seorang lagi wanita terkenal dimalukan badan.

Kali ini penyanyi Indonesia Bunga Citra Lestari atau juga dikenali sebagai BCL.

Selebriti mempunyai Spekulasi Media Sosial

Selebriti popular itu baru-baru ini mempunyai media sosial membuat spekulasi sama ada dia hamil. Atau tidak.

Ini selepas video dia membuat persembahan baru-baru ini, menunjukkan ‘benjolan’ di perutnya yang membawa kepada spekulasi.

BCL dengan sewajarnya menepuk bahu mereka dengan mengatakan bahawa dia tidak hamil.

Menurut Berita Harian, BCL yang menganggap komen itu sebagai memalukan badan berkata dia hanya seorang manusia, sambil menambah bahawa perubahan dalam penampilan seseorang tidak perlu dipersoalkan.

“Saya sedih dengan komen yang memalukan badan tetapi saya tahu tidak semua orang faham kenapa perut saya kelihatan begitu.

“Terdapat beberapa aspek mengenainya (video) termasuk kedudukan badan saya, sudut ia diambil, pencahayaan dan ‘benjolan’ disebabkan oleh haid saya ketika itu.

“Selain itu, saya suka snek pada tengah malam dan saya tidak menjadi lebih muda. Saya akan berusia 40 tahun tidak lama lagi, jadi sudah tentu akan ada perubahan dalam penampilan (saya),” katanya.

Baca Lagi | Pengundi sudah muak dengan fitnah dan kad perkauman, Loke DAP memberi amaran kepada lawan ketika kempen PRU15 semakin panas

Baca Lagi | Khairy berkata hanya mencari Sungai Buloh kerana ‘tiada pilihan’

BCL

Selain itu, BCL pada mulanya mengharapkan hasil yang lebih positif daripada orang ramai mengenai penampilannya yang ‘bersemangat’, namun sebaliknya.

“Tiga tahun lalu, saya kurus, dan berat badan saya turun walaupun saya makan banyak. Tetapi sekarang, dengan diet yang sama, berat badan saya bertambah.

“Saya berharap orang ramai dapat menyedari bahawa saya lebih sihat dan lebih bertenaga pada masa kini, mungkin kerana tahap kesedihan saya akan berakhir walaupun ia masih jauh. Bagaimanapun, reaksi mereka adalah sebaliknya,” katanya.

Tambahnya, pada masa kini, dia lebih tertumpu untuk menjalani gaya hidup yang lebih sihat dari segi fizikal dan mental.

Tik tok

Selain itu, tersebarnya video TikTok yang menunjukkan BCL beraksi dalam kemeja-T berpotongan putih yang mendedahkan perutnya, turut menyebabkan pengguna media sosial membuat spekulasi bahawa BCL sedang menjalinkan hubungan dengan penyanyi Indonesia, Ariel.

“Saya dan Ariel adalah kawan baik. Dan kami berkawan baik sejak arwah suami saya, Ashraf masih ada.

“Itu hanya spekulasi pengguna media sosial untuk hiburan mereka sendiri,” katanya.

BCL bertemu dengan media tempatan pada hari Rabu di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC) semasa sidang media Konsert Intimate BCL Blossom.

Dia akan membuat persembahan solo pertamanya di Malaysia pada 27 Januari ini bertempat di Dewan Plenari, KLCC.

BCL juga berkongsi bahawa dia telah berjaya menziarahi tanah perkuburan arwah suaminya, Ashraf Sinclair sejurus sebelum ke Malaysia kerana ia adalah ulang tahun perkahwinan mereka selama 14 tahun.

Sebelum ini, Ashraf dan BCL mengikat tali pertunangan pada November 2008 dan kedua-duanya dikurniakan seorang anak lelaki, Noah Sinclair, yang berusia 13 tahun tahun ini.

Ashraf disahkan meninggal dunia pada awal pagi 18 Februari 2020, pada usia 40 tahun selepas mengalami serangan jantung.

Jenazah dikebumikan di Tanah Perkuburan Taman Memorial San Diego Hills, Karawang di Jawa Barat.

Read Previous

Khairy berkata hanya mencari Sungai Buloh kerana ‘tiada pilihan’

Read Next

PRU15: Polis keluarkan lebih 1,000 permit ceramah di seluruh negara, tahan tiga lelaki

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.