The Malaysia Post

Pengiklan kembali kepada pelakon Korea Selatan Kim Seon-ho berikutan skandal pengguguran yang didakwa

Kim Seon-ho

Credits: cdn77

Dalam masa terdekat, pengiklan telah mula mengembalikan semula pelakon Korea Selatan Kim Seon-ho untuk mempromosikan produk mereka.

Jenama topeng muka Miima menyiarkan semula iklan yang menampilkan lelaki berusia 35 tahun itu di laman web rasminya dan saluran YouTube beberapa hari selepas menarik baliknya, lapor The Korea Herald.

Canon Korea, yang sebelum ini mengeluarkan imej Kim daripada akaun media sosialnya berikutan skandal pengguguran yang didakwa, turut menampilkannya sekali lagi.

Walaupun tidak jelas apa yang menyebabkan pengiklan berubah fikiran, portal itu berkata saluran media Korea Selatan Dispatch telah menerbitkan cerita di mana beberapa orang mempertikaikan dakwaan yang dibuat oleh bekas teman wanitanya dan memberikan mesej sembang lama yang seolah-olah menunjukkan kebimbangan Kim tentang keadaannya.

Seorang pengguna media sosial yang mendakwa mengenali Kim dari kolej juga mempertahankan pelakon itu dan berkata dia bukan jenis orang, yang akan memaksa seseorang untuk menggugurkan kandungan.

Pelakon itu baru-baru ini membintangi drama K-drama Hometown Cha-Cha-Cha yang romantis serta siri kerja-percintaan Start-Up (2020).

Dia mengaku dan memohon maaf secara terbuka atas tindakannya pada 20 Oktober selepas bekas teman wanitanya memuat naik jawatan tanpa nama yang menyatakan bahawa bekas teman lelaki pelakonnya telah memanipulasinya untuk melakukan pengguguran dengan alasan palsu dan melayannya dengan teruk sebaik sahaja dia mendapat pengguguran.

Dalam perkembangan berkaitan, penyiar KBS telah mendapat kecaman kerana apa yang penonton katakan sebagai pengaturcaraan yang tidak perlu mengenai Kim.

Ini berikutan tayangan Entertainment Weekly Live oleh stesen itu, yang melaporkan sama ada Kim boleh terlibat dalam dakwaan tindakannya itu.

Ramai penonton merasakan laporan itu tidak perlu kerana Kim telah pun berundur daripada rancangan pelbagai KBS 2 Days & 1 Night dan adegannya telah disunting berikutan kontroversi itu.

Petisyen dalam talian yang disiarkan ke Pusat Hak Khalayak KBS pada hari Jumaat menggesa penyiar itu menghentikan penyiaran episod itu.

Sehingga Ahad, ia telah mengumpulkan lebih daripada 6,940 tandatangan.

Baca Lagi | Pengiklan kembali kepada pelakon Korea Selatan Kim Seon-ho berikutan skandal pengguguran yang didakwa

Satu lagi petisyen kepada KBS, yang menentang penarikan diri Kim daripada 2 Hari & 1 Malam, telah mendapat lebih daripada 41,870 tandatangan setakat Ahad.

Walaupun KBS dikehendaki menjawab petisyen yang mendapat lebih daripada 1,000 tandatangan dalam masa 30 hari, penyiar masih belum bertindak balas.

Read Previous

Spurs memecat pengurus Nuno selepas hanya empat bulan

Read Next

Atlet emas Olimpik Filipina Hidilyn untuk membangunkan pusat latihan angkat berat di Melaka

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sertai surat berita kami
Dapatkan artikel terkini, Pekerjaan, hadiah percuma, berita hiburan dihantar terus ke peti masuk anda
170000 subscribers are here