Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Pengiklan kembali kepada pelakon Korea Selatan Kim Seon-ho berikutan skandal pengguguran yang didakwa

Kim Seon-ho

Dalam masa terdekat, pengiklan telah mula mengembalikan semula pelakon Korea Selatan Kim Seon-ho untuk mempromosikan produk mereka.

Jenama topeng muka Miima menyiarkan semula iklan yang menampilkan lelaki berusia 35 tahun itu di laman web rasminya dan saluran YouTube beberapa hari selepas menarik baliknya, lapor The Korea Herald.

Canon Korea, yang sebelum ini mengeluarkan imej Kim daripada akaun media sosialnya berikutan skandal pengguguran yang didakwa, turut menampilkannya sekali lagi.

Walaupun tidak jelas apa yang menyebabkan pengiklan berubah fikiran, portal itu berkata saluran media Korea Selatan Dispatch telah menerbitkan cerita di mana beberapa orang mempertikaikan dakwaan yang dibuat oleh bekas teman wanitanya dan memberikan mesej sembang lama yang seolah-olah menunjukkan kebimbangan Kim tentang keadaannya.

Seorang pengguna media sosial yang mendakwa mengenali Kim dari kolej juga mempertahankan pelakon itu dan berkata dia bukan jenis orang, yang akan memaksa seseorang untuk menggugurkan kandungan.

Pelakon itu baru-baru ini membintangi drama K-drama Hometown Cha-Cha-Cha yang romantis serta siri kerja-percintaan Start-Up (2020).

Dia mengaku dan memohon maaf secara terbuka atas tindakannya pada 20 Oktober selepas bekas teman wanitanya memuat naik jawatan tanpa nama yang menyatakan bahawa bekas teman lelaki pelakonnya telah memanipulasinya untuk melakukan pengguguran dengan alasan palsu dan melayannya dengan teruk sebaik sahaja dia mendapat pengguguran.

Dalam perkembangan berkaitan, penyiar KBS telah mendapat kecaman kerana apa yang penonton katakan sebagai pengaturcaraan yang tidak perlu mengenai Kim.

Ini berikutan tayangan Entertainment Weekly Live oleh stesen itu, yang melaporkan sama ada Kim boleh terlibat dalam dakwaan tindakannya itu.

Ramai penonton merasakan laporan itu tidak perlu kerana Kim telah pun berundur daripada rancangan pelbagai KBS 2 Days & 1 Night dan adegannya telah disunting berikutan kontroversi itu.

Petisyen dalam talian yang disiarkan ke Pusat Hak Khalayak KBS pada hari Jumaat menggesa penyiar itu menghentikan penyiaran episod itu.

Sehingga Ahad, ia telah mengumpulkan lebih daripada 6,940 tandatangan.

Baca Lagi | Pengiklan kembali kepada pelakon Korea Selatan Kim Seon-ho berikutan skandal pengguguran yang didakwa

Satu lagi petisyen kepada KBS, yang menentang penarikan diri Kim daripada 2 Hari & 1 Malam, telah mendapat lebih daripada 41,870 tandatangan setakat Ahad.

Walaupun KBS dikehendaki menjawab petisyen yang mendapat lebih daripada 1,000 tandatangan dalam masa 30 hari, penyiar masih belum bertindak balas.

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

More Stories

Datuk Seri Wee Ka Siong

Menteri pengangkutan: Harga purata tiket penerbangan ke Sarawak RM360, boleh dikurangkan

Harga purata tiket penerbangan dari Kuala Lumpur ke Kuching, Sarawak antara 11 dan 31 Disember 2021 ialah RM360, berdasarkan pemantauan Suruhanjaya Penerbangan Malaysia (Mavcom), persidangan Dewan Rakyat diberitahu hari ini. Menteri Pengangkutan Datuk Seri Wee…

Datuk Seri Hamzah Zainudin

KDN terima laporan kartel imigresen melibatkan kakitangan jabatan

Kementerian Dalam Negeri hari ini mendedahkan pihaknya menerima laporan mengenai kewujudan aktiviti kartel melibatkan anggota Jabatan Imigresen berhubung hal imigresen, kata menterinya Datuk Seri Hamzah Zainudin. Beliau berkata penglibatan kartel itu bukan sahaja berkaitan kenaikan…

Rexy Mainaky

Rexy melapor diri untuk hari pertama sebagai timbalan pengarah kejurulatihan BAM

Bekas juara dunia badminton dan pemenang pingat emas Olimpik, Rexy Mainaky melapor diri sebagai timbalan pengarah kejurulatihan Persatuan Badminton Malaysia (BAM) hari ini dan berkongsi petua dengan kakitangan kejurulatihan tentang cara menguruskan prestasi caj mereka.…

Related Videos

Logo

Sertai surat berita kami

Dapatkan artikel terkini, pekerjaan, hadiah-hadiah percuma, berita hiburan yang dihantar terus ke peti masuk anda

Sebanyak 170000 pelanggan berada di sini