The Malaysia Post

Pelakon Korea Selatan Lee Kwang Soo meninggalkan rancangan Running Man selepas 11 tahun

Pelakon Korea Selatan Lee Kwang Soo akan meninggalkan variety show Running Man setelah 11 tahun.Memetik agensi Lee, portal berita K-pop Soompi melaporkan bahawa rakaman terakhir pemain berusia 35 tahun itu dijadualkan pada 24 Mei.

Ia mengatakan dia menyalahkannya pada kecederaan yang dialaminya dalam kemalangan tahun lalu.Walaupun sejak itu dia menjalani rawatan pemulihan dengan stabil, dilaporkan sukar baginya untuk menangani selama rakaman.

Agensi itu mengungkapkan, seperti yang diterjemahkan oleh Soompi, bahawa Kwang-soo telah “menjalani rawatan pemulihan dengan stabil” dari kecederaan yang dia terima dari kemalangan tahun lalu. Namun, dia masih mengalami kesulitan ketika syuting sehingga mereka memutuskan untuk membiarkan Kwang-soo “meluangkan waktu untuk mengurus tubuh dan pikirannya.”

SBS, syarikat media penyiaran Running Man, juga telah mengeluarkan pernyataan bahawa mereka telah membincangkan pengunduran diri Kwang-soo untuk sementara waktu ketika mempertimbangkan keadaan kesihatannya sekarang.

“Sayangnya kami berhadapan dengan selamat tinggal yang indah, tetapi kami meminta penonton menunjukkan sokongan dan dorongan yang hangat kepada Lee Kwang-soo dan para anggota yang membuat keputusan yang sukar,” kata SBS.

Kwang-soo adalah pemain pemeran asli Running Man sejak penubuhannya pada bulan Julai 2010. Flyly disebut “zirafah,” dia terkenal dengan cara komedi dalam variety show. Selepas penggambaran terakhirnya yang dijadualkan pada 24 Mei, Running Man akan meneruskan tujuh anggota pemeran: Yoo Jae-suk, Ji Suk-jin, Kim Jong-kook, Haha, Song Ji-hyo, Jeon So-min, dan Yang Se-chan .

Baca Lagi | Tengku Zafrul mencadangkan kerajaan perlu memanfaatkan Tabung Amanah Negara

Lee Kwang-soo (lahir 14 Julai 1985) adalah pelakon, penghibur, dan model Korea Selatan. Dia membuat debut lakonan dalam sitkom Here He Comes (2008) dan mendapat pengiktirafan lebih lanjut untuk peranannya dalam melodrama perubatan It’s Okay, That’s Love (2014), Confession filem neo-noir (2014), filem komedi hitam Collective Invention (2015) , sitkom The Sound of Your Heart (2016), drama Live (2018) dan filem komedi manusia Inseparable Bros (2019).

Pada tahun 2018, Lee membintangi hidup Noh Hee-kyung Live bermain sebagai polis yang berusaha menegakkan nilai dalam kehidupan seharian dan mengekalkan keadilan. Drama ini berjaya dan Lee mendapat ulasan yang baik untuk penampilannya. Dia kemudian memainkan watak genius Mensa dalam komedi jenayah The Accidental Detective 2: In Action, sekuel filem 2015.

Pada tahun 2019, Lee membintangi komedi manusia Inseparable Bros dan filem judi Tazza: One Eyed Jack. Dia memenangi anugerah Baeksang Arts Awards pertamanya untuk Pelakon Pembantu Terbaik kerana penggambaran Park Dong-goo yang luar biasa yang menderita kecacatan intelektual yang teruk di Bros Tidak Terpisahkan, dengan pengkritik menyebut “seperti melihat Dustin Hoffman di Rain Man”. Pada tahun yang sama, dia dilakonkan dalam filem komedi bencana Sinkhole (judul tentatif) bersama Cha Seung-won dan Kim Sung-kyun. Pada 15 Februari 2020, Lee terlibat dalam kemalangan kereta yang menghentikan semua aktivitinya sehingga dia pulih dari kecederaan buku lali. Kemudian pada bulan Jun, disahkan bahawa dia akan membintangi The Pirates: Goblin Flag, sekuel filem 2014.

Read Previous

Tengku Zafrul mencadangkan kerajaan perlu memanfaatkan Tabung Amanah Negara

Read Next

Hubungan PAS dengan Umno boleh mendorong beberapa undi orang Melayu terhadap Pakatan

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.