The Malaysia Post

Pelakon dan penyanyi Malaysia Diana Danielle menyampaikan mesej pemerkasaan dalam single Inggeris pertama ‘Shine On’

Diana Danielle Debut

Pelakon dan penyanyi Malaysia yang memenangi anugerah, Diana Danielle telah membuat debut single Inggerisnya yang pertama berjudul Shine On.

Lagu yang memperkasakan dalam mengatasi keraguan dan negatif diambil daripada pengalaman peribadi Diana dan juga mereka yang telah meneka nilai mereka kerana persekitaran mereka.

“Kita semua pernah berada di sana, sama ada di sekolah, kerja, atau hubungan kita di mana kita dibuat untuk merasakan bahawa mungkin kita tidak tahu apa yang terbaik untuk diri kita sendiri atau kita tidak melakukan secukupnya.

“Ia adalah senario yang tidak berkesudahan yang kebanyakan kita hadapi setiap hari dan dengan Shine On, saya hanya mahukan lagu kebangsaan di mana sesiapa yang mendengarnya memahami bahawa mereka tidak perlu meredakan keyakinan mereka untuk menjadikan orang lain berada di sekeliling mereka. selesa.

“Saya fikir ada kuasa dalam menjadi seorang individu,” kata Diana dalam satu kenyataan.

Baca Lagi | Pematuhan agama yang semakin meningkat membentuk semula landskap pengguna di Malaysia, Asia Tenggara

Baca Lagi | Garis panduan baharu, SOPS untuk konsert di Malaysia dengan aksi antarabangsa sedia menjelang akhir 2022, kata kementerian

Menyinari

Diana juga mengeluarkan video muzik rasmi untuk Shine On yang mempamerkan kontras dalam berada di tempat kegelapan berbanding mencapai pencerahan melalui masa sukar dalam hidup seseorang.

MV Menampilkan Versi Muda Diana

MV itu juga menampilkan versi muda Diana, berani mengharungi pertandingan nyanyian bersama-sama Diana sendiri membuat persembahan dengan rancak pada penghujungnya.

Sebelum ini, Diana membuat sambutan hangat selepas dia ditonjolkan dalam lagu ‘Heaven’ penyanyi Australia, Calum Scott dalam sebahagian daripada kerjasama Asia Tenggara melalui Universal Music Malaysia.

Jambatan

Dia juga telah mempersembahkan lagu itu bersama Scott semasa konsert ‘Bridges’ pada 27 Oktober di Dewan Plenari, KLCC.

Tentang Kita

Pelakon itu mula menceburi dunia muzik tempatan pada 2016 dengan mengeluarkan single pertamanya Tentang Kita.

Diana telah berkecimpung dalam industri showbiz tempatan sejak berusia 14 tahun malah pernah memenangi Anugerah Pelakon Pembantu Wanita Terbaik di Festival Filem Malaysia 2017 untuk peranannya dalam filem Hanyut.

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Garis panduan baharu, SOPS untuk konsert di Malaysia dengan aksi antarabangsa sedia menjelang akhir 2022, kata kementerian

Read Next

Kerjasama: Perjanjian dan Memorandum Presiden UAE dan Indonesia

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.