The Malaysia Post

BTS menjatuhkan single baru ‘Butter’ dan memecahkan rekod tayangan perdana YouTube

BTS menjatuhkan single baru 'Butter' dan memecahkan rekod tayangan perdana YouTube

BTS menjatuhkan single baru ‘Butter’ dan memecahkan rekod tayangan perdana YouTube

K-pop supergroup BTS membuat perdana video muzik untuk single baru mereka, “Butter,” pada hari Khamis, dan dalam satu jam ia telah mengumpulkan lebih dari 21 juta tontonan.

Siapa lagi selain BTS yang boleh memecahkan rekod yang ditetapkan oleh BTS?

Kumpulan super Korea memecahkan rekod mereka sendiri pada hari Jumaat untuk sebilangan besar tontonan YouTube dalam siaran 24 jam pertama dengan single baru berbahasa Inggeris mereka “Butter,” yang mencapai kira-kira 113 juta tonton pada tengah malam ET, menurut kaunter tontonan platform.

BTS telah mencatat rekod sebelumnya dengan single 2020 mereka “Dynamite,” yang pertama sepenuhnya dalam bahasa Inggeris. Video itu meraih 101.1 juta dalam 24 jam pertama, menurut angka YouTube rasmi, walaupun kaunter tontonan awamnya mencapai 98.3 juta.

Jam tarian-pop musim panas BTS “Butter” dilancarkan di YouTube pada hari Khamis, 21 Mei, jam 12:00 ET / 1PM KST, dan telah didorong ke tahap baru oleh peminat setia kumpulan, ARMY.

Lagu musim panas baru dari kumpulan band tujuh anggota – yang merangkumi Jin, J-Hope, RM, Suga, V, Jimin, dan Jungkook – mempunyai lebih daripada 3,89 juta penonton serentak semasa debutnya, mendahului rekod mereka yang telah ditetapkan sebelumnya dengan musim panas lalu, “Dynamite.”

Baca Lagi | 166 cedera termasuk 47 cedera parah dalam nahas kereta api LRT berhampiran KLCC

Video untuk “Mentega” bermula dengan warna hitam-putih, tetapi tidak lama lagi bertukar menjadi oren, biru dan merah jambu yang terang. Pada satu ketika, ahli kumpulan juga berbaris dan memegang gambar diri mereka sendiri.

Tayangan perdana video untuk “BTS” BTS telah menghancurkan sejumlah rekod di YouTube pada hujung minggu pertama. Menurut data yang disediakan oleh YouTube, video “Butter” menetapkan rekod 24 jam sepanjang masa baru sebanyak 108.2 juta tontonan, yang, tentu saja, memecahkan rekod 101.1 juta tontonan sebelumnya untuk hit pertama dalam bahasa Inggeris mereka, “Dinamit.”

Selain mengadakan tempat debut video muzik 24 jam teratas No. 1 dan No. 2, kumpulan ini juga mengalahkan satu lagi rekod mereka, dengan tayangan perdana video muzik YouTube terbesar setelah “Butter” meraih lebih dari 3.9 juta puncak serentak. “Dynamite” mencatat rekod pada Ogos lalu dengan lebih daripada tiga juta puncak bersamaan.

BTS juga mengadakan malam besar di Billboard Music Awards pada hari Ahad, memenangi keempat-empat anugerah yang mereka dapat: lagu laris, duo / kumpulan teratas, penjualan lagu teratas dan artis sosial teratas. Mereka juga menyampaikan penampilan sulung “Butter” untuk acara tersebut, yang dipersembahkan dari Korea Selatan dari jarak jauh.

Read Previous

166 cedera termasuk 47 cedera parah dalam nahas kereta api LRT berhampiran KLCC

Read Next

Tingkah laku pengerusi Prasarana Tajuddin, ‘kasar, menjijikkan’ semasa sidang media

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sertai surat berita kami
Langgani sekarang untuk mendapatkan artikel kami yang terkini, baru, hangat, dan semasa yang dihantar terus ke emel anda
170000 subscribers are here