The Malaysia Post

PBS yakin boleh memenangi hati rakyat Sabah

Ketua penerangan parti itu, Datuk Joniston Bangkuai

PBS yakin boleh memenangi hati rakyat Sabah

Meskipun mengadakan perjanjian untuk memformalkan pakatan mereka dengan Perikatan Nasional (PN), Parti Bersatu Sabah (PBS) berniat menegaskan kembali identitinya sendiri dan mengukuhkan reputasinya dalam politik tempatan melalui pemilihan minggu depan.

Dari keputusannya untuk meletakkan 22 calon, bukannya 15 calon yang seharusnya dipersetujui dengan sekutu Parti Solidariti Tanah Airku (Bintang), PBS sekali lagi berkeras untuk melakukan sesuatu dengan cara sendiri apabila memastikan calonnya akan diwakili oleh lambang partinya pada kertas undi, berbanding logo PN.

Ketua penerangan parti itu, Datuk Joniston Bangkuai menjelaskan bahawa keyakinan PBS bahawa ia dapat memenangi semua kerusi yang dipertandingkan berpunca daripada maklum balas positif yang diterima dari lapangan. Bangkuai, penyandang Kiulu yang bersiap untuk penggal ketiga berturut-turut di sana, mengatakan contoh maklum balas positif yang dibicarakannya dapat dilihat di sini di kawasan pemilihannya.

Read Previous

Kit Siang bertanya kepada Muhyiddin – “Bagaimana hendak mempercayai Perikatan kalau menteri sendiri yang melanggar quarantine tidak di ambil tindakan?”

Read Next

“Jangan menyentuh hak orang Sabah” – Shafie kepada Putrajaya

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sertai surat berita kami
Langgani sekarang untuk mendapatkan artikel kami yang terkini, baru, hangat, dan semasa yang dihantar terus ke emel anda
170000 subscribers are here