The Malaysia Post

Kit Siang bertanya kepada Muhyiddin – “Bagaimana hendak mempercayai Perikatan kalau menteri sendiri yang melanggar quarantine tidak di ambil tindakan?”

Ahli parlimen veteran Lim Kit Siang hari ini terus menekan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin untuk secara terbuka menjelaskan kelewatan bertindak terhadap anggota Kabinet Perikatan Nasional (PN) yang melanggar karantina Covid-19 wajib pada bulan Julai.

Pemimpin DAP itu mencadangkan defisit kepercayaan dalam pentadbiran PN, dengan mengatakan bahawa ia menunjukkan ketidaksamaan dengan mengejar pesalah biasa dan bukan Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi Datuk Mohd Khairuddin Aman Razali yang tidak mematuhi pengasingan mandatori 14 hari yang diperlukan oleh semua orang yang kembali setelah lawatannya ke Turki dua bulan lalu.

“Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin harus menjelaskan bagaimana pemerintah Perikatan Nasional harus dipercaya ketika polisi tidak dapat mengambil tindakan terhadap seorang menteri karena melanggar SOP karantina Covid 19?” Tanya Lim dalam satu kenyataan. Ahli Parlimen Iskandar Puteri mengangkat peringatan Ketua Pengarah Kesihatan Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah kepada semua rakyat Malaysia untuk melaporkan mereka yang melanggar peraturan Covid-19 pemerintah.

About J M Riaz

JM Riaz merupakan seorang wartawan hiburan yang gemar membuat liputan berita terkini di dunia. Dia bersemangat untuk membawa orang ramai yang terkini dan terhebat dalam hiburan. JM suka berinteraksi dengan pembacanya dan mendengar pendapat mereka tentang cerita terkini.

Read Previous

Ayuh berkempen untuk Barisan di Libaran, kata Bung Moktar kepada Musa

Read Next

PBS yakin boleh memenangi hati rakyat Sabah

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.