The Malaysia Post

Ayuh berkempen untuk Barisan di Libaran, kata Bung Moktar kepada Musa

Pengerusi Barisan Nasional (BN) Sabah, Datuk Bung Moktar Radin berharap pendahulunya Tan Sri Musa Aman akan mengikuti jejak kempen Umno dan menunjukkan sokongan yang begitu bersemangat untuk calon Libarannya seperti yang dilakukannya untuk rakan Gabungan Rakyat Sabah (GRS) dalam pilihan raya negeri .

Bung Moktar, yang mengetuai kempen pilihan raya BN memuji mantan ketua menteri Sabah Musa kerana tunduk kepada sekutu Parti Pribumi Bersatu Sabah (Bersatu) dan Parti Bersatu Sabah (PBS) walaupun tidak disertakan sebagai calon kali ini.

“Saya jangkakan mungkin Musa juga akan berkempen untuk Umno tidak lama lagi. Mungkin tidak hari ini atau lusa, tetapi tidak lama lagi. Saya harap begitu. Mungkin dia akan berkempen untuk calon Libaran kerana dia adalah mantan pemimpin Libaran, dan mantan ketua menteri kita, ”kata anggota parlimen Kinabatangan itu dalam jejak kempen di sini hari ini. Bung Moktar mengatakan dia mendapat berita bahawa Musa akan menuju Libaran, yang terletak di pantai timur Sabah lebih dekat dengan Sandakan, bandar terbesar di negeri Borneo utara setelah Kota Kinabalu.

Read Previous

Sektor pembinaan Malaysia mengalami kerugian sehingga RM11.6b sebulan sejak MCO

Read Next

Kit Siang bertanya kepada Muhyiddin – “Bagaimana hendak mempercayai Perikatan kalau menteri sendiri yang melanggar quarantine tidak di ambil tindakan?”

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.