The Malaysia Post

Netflix Menambah Sokongan Audio Spatial dan Lebih Banyak Muat Turun Peranti kepada Pengguna Pelan Premium

Netflix telah menambah Ciri Baharu yang Mengejutkan

Di tengah-tengah kontroversi daripada mereka yang cuba menyekat perkongsian kata laluan, Netflix telah secara mengejutkan menambah ciri-ciri baharu dan bukannya menjauhkannya daripada pengguna mereka. Dalam catatan blog baharu oleh Netflix, platform penstriman itu menyerlahkan dua ciri baharu yang datang kepada pelanggan Netflix Premium Plan, Netflix Spatial Audio dan lebih banyak peranti muat turun.

Bermula dengan yang pertama, Pelan Premium Netflix sudah menjadi pilihan untuk pengguna yang mahukan kualiti terbaik, dengan ia merupakan satu-satunya peringkat yang menawarkan main balik video HDR 4K. Dengan ciri Audio Spatial baharu, pengguna Pelan Premium juga akan dapat menikmati pengalaman bunyi berkualiti tinggi.

Menurut Netflix, ini termasuk pengalaman bunyi sinematik yang mengasyikkan pada mana-mana peranti tanpa memerlukan sebarang peralatan tambahan. Audio dan banyak lagi peranti muat turun.

Baca Lagi | Bagaimana Penstriman telah Menyebabkan Pergeseran dalam Industri Filem

Baca Lagi | Adakah ‘Rage Memohon’ ‘Berhenti Tenang’ Baharu?

Audio Spatial Netflix Kini Tersedia

Audio Spatial Netflix kini sudah tersedia di lebih 700 tajuk paling popular mereka, seperti Stranger Things, Wednesday, Knives Out: Glass Onion dan The Watcher, dengan platform penstriman mengatakan bahawa mereka akan menambahkannya pada tajuk popular lain kerana mereka telah dikeluarkan kepada, seperti You, Your Place or Mine, Tour de France dan Luther: The Fallen Sun.

Selain itu, Netflix juga memperluaskan bilangan peranti yang boleh memuat turun kandungan dari platform untuk tontonan luar talian. Sebelum ini, pengguna Pelan Premium boleh memuat turun kandungan pada sehingga empat peranti, tetapi Netflix telah mengembangkannya kepada enam peranti sekarang untuk pelanggan Pelan Premium.

Jika anda ingin merasai sendiri Audio Spatial Netflix, Pelan Premium Netflix akan memberikan anda pulangan RM55 sebulan.

Sebagai alternatif, jika anda tidak memerlukan Audio Spatial atau keperluan untuk memuat turun ke banyak peranti, Netflix juga menawarkan Pelan Standardnya pada harga RM45 sebulan dengan main balik 1080p dengan dua pengguna serentak, Pelan Asas pada RM35 sebulan dengan 720p untuk seorang pengguna pada satu masa dan Pelan Mudah Alih pada RM17 sebulan untuk main balik 480p pada hanya satu peranti mudah alih pada satu masa.

About Mohammed Ibrahim

Mohammad Ibrahim adalah pembela kebenaran. Dia percaya bahawa penting untuk bersuara dan memperjuangkan perkara yang betul, tidak kira apa kosnya. Mohammad telah mendedikasikan hidupnya untuk memperjuangkan keadilan sosial dan mencipta masa depan yang lebih baik untuk semua. Beliau seorang penceramah yang berkuasa dan ahli strategi politik yang mahir.

Read Previous

Adakah ‘Rage Memohon’ ‘Berhenti Tenang’ Baharu?

Read Next

PM Anwar Sahkan Potong Elaun Pembangunan Ahli Parlimen

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.