The Malaysia Post

Nazim Othman Jadi Perhatian, Kongsi Video Tayang Tubuh

Nazim Othman, seorang pelakon terkenal di Malaysia, telah menjadi perhatian netizen setelah berkongsi video di laman TikTok ketika dia berada di sebuah pusat gimnasium (gym). Dalam video tersebut, Nazim menayangkan tubuh badannya yang tegap di hadapan cermin setelah melakukan senaman di gym tersebut.

Nazim, yang berusia 38 tahun, dikenali sebagai selebriti yang menjaga penampilan dan mementingkan kesihatan diri. Dia kerap berkongsi rutin senaman yang dilakukan sehingga memiliki tubuh yang tegap.

Netizen puji dan tegur Nazim

Dalam video tersebut, Nazim menyatakan bahawa tubuh badannya tidak besar, namun usaha untuk mendapatkan badan yang cantik disifatkan sebagai luar biasa. Video tersebut menerima pelbagai reaksi daripada wargamaya di ruangan balas perkongsian tersebut, dengan kebanyakan memuji tubuh badan pelakon drama Kau Cipta Kasih itu.

Baca lagi | Viral Suami Curang, Bawa Rakan Sekerja dan Anak Check In Hotel

Walaupun demikian, ada juga dalam kalangan netizen yang mengingatkan bahawa ini merupakan bulan Ramadan dan perlu mengawal nafsu. Walau bagaimanapun, video tersebut masih mendapat sambutan positif daripada peminat-peminat Nazim yang teruja melihat kesungguhan pelakon tersebut dalam menjaga kesihatan dan penampilannya.

Keseimbangan antara keterampilan dan nilai agama

Sebagai seorang selebriti terkenal di Malaysia, Nazim Othman seharusnya mempunyai tanggungjawab untuk memberi contoh yang baik kepada pengikutnya dalam menjaga kesucian bulan Ramadhan. Terlebih lagi, sebagai seorang Muslim, dia harus memperhatikan kegiatan dan perilakunya selama bulan suci ini.

Video yang dia kongsi di TikTok tentang kegiatan senamannya di gym dapat menjadi inspirasi bagi pengikutnya untuk menjaga kesihatan dan penampilan mereka, tetapi juga harus diimbangi dengan menghargai nilai-nilai dan tradisi agama.

Baca lagi | Ameer 25 Tahun, Jurulatih Termuda Badminton Malaysia

Namun demikian, Nazim Othman adalah seorang individu yang dewasa dan berhak untuk membuat keputusan mengenai perilaku dan kegiatan fizikalnya selama bulan Ramadhan. Setiap orang memiliki pandangan dan pendapat yang berbeza.

Sementara itu, sebagai duta produk kecantikan dan kesihatan, Nazim harus memperhatikan keseimbangan antara keterampilan fizikal dan nilai-nilai agama serta menjaga citra dan reputasinya sebagai selebriti yang berpengaruh.

Read Previous

Viral Suami Curang, Bawa Rakan Sekerja dan Anak Check In Hotel

Read Next

PM Jepun Terselamat Selepas Letupan

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.