The Malaysia Post

Musk menafikan hubungan ‘romantik’ dengan isteri pengasas bersama Google, Brin

Bos Tesla Inc Elon Musk berkata lewat semalam di Twitter bahawa dia dan pengasas bersama Google, Sergey Brin kekal berkawan dan menafikan laporan bahawa dia telah terlibat dalam hubungan sulit dengan isteri Brin, Nicole Shanahan.

Tweet Musk dibuat selepas laporan Wall Street Journal yang memetik sumber tidak dikenal pasti mengatakan dia telah terlibat dalam hubungan sulit dengan Shanahan. Akhbar itu berkata hubungan sulit itu mendorong Brin memfailkan penceraian daripada Shanahan awal tahun ini dan menamatkan persahabatan lama jutawan teknologi itu.

Menolak laporan itu

Musk menulis tweet, “Sergey dan saya berkawan dan berada di pesta bersama-sama malam tadi! Saya hanya melihat Nicole dua kali dalam tiga tahun, kedua-dua kali dengan ramai orang lain di sekeliling.

Tiada yang romantik.” Tesla dan Google, yang syarikat induknya ialah Alphabet Inc, tidak segera menjawab permintaan Reuters untuk komen di luar waktu perniagaan biasa.

Reuters tidak segera dapat menghubungi Brin atau Shanahan untuk mendapatkan komen. Seorang peguam untuk Brin enggan mengulas kepada WSJ, dan Shanahan tidak menjawab permintaan daripada akhbar itu untuk mengulas.

Brin memfailkan perceraian dengan memetik “perbezaan yang tidak dapat didamaikan,” kata Journal, memetik rekod yang dikatakan difailkan di Mahkamah Tinggi Daerah Santa Clara. Reuters tidak dapat menentukan secara bebas sama ada surat cerai telah difailkan.

Baca Lagi | Musk menafikan hubungan ‘romantik’ dengan isteri pengasas bersama Google, Brin

Dalam laporannya, WSJ juga berkata Brin mengarahkan penasihatnya untuk menjual pelaburan peribadi dalam syarikat Musk selepas dia mengetahui tentang urusan itu. Akhbar itu berkata ia tidak dapat menentukan berapa besar pelaburan tersebut, mahupun sama ada sebarang jualan dibuat.

Wall Street Journal tidak segera menjawab permintaan Reuters untuk mengulas mengenai penafian Musk terhadap laporan di luar waktu perniagaan biasa AS. — Reuters

Read Previous

Pengasas Kumpulan Emkay Mustapha Kamal meninggal dunia, akan dikebumikan hari ini

Read Next

Dalam perbicaraan Zahid Hamidi, saksi berkata wang yang dibayar kepada anak saudara Dr Mahathir melalui UKSB, percaya ia untuk dana politik

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.