The Malaysia Post

Miss World Malaysia antara mereka yang diuji positif untuk Covid

Lavanya Sivaji

Credits: yimg

Miss World 2021 akan menangguhkan siaran akhir global di Puerto Rico kerana peningkatan kes Covid-19.

Penganjur menerusi kenyataan akhbar berkata, keputusan itu dibuat selepas bertemu dengan pakar perubatan mereka bersama Jabatan Kesihatan Puerto Rico.

Akibatnya, mereka telah memutuskan untuk menangguhkan penayangan akhir penyiaran global dalam masa 90 hari akan datang.

“Sehingga semalam, langkah keselamatan tambahan dilaksanakan demi kepentingan terbaik peserta, pasukan produksi dan penonton, memahami acara itu meningkatkan risiko di atas pentas dan di bilik persalinan.

“Bagaimanapun, selepas kes positif tambahan disahkan pagi ini dan selepas berunding dengan pegawai kesihatan dan pakar, keputusan penangguhan dibuat,” kata penganjur dalam kenyataan itu.

Pakar kesihatan mengambil langkah yang perlu untuk mencegah keadaan bertambah buruk melalui kuarantin, pemerhatian dan ujian segera.

Peserta dan kakitangan berkaitan hanya dibenarkan pulang ke negara asal mereka setelah mendapat kebenaran yang sewajarnya daripada pegawai kesihatan di sana.

“Kami sangat menantikan kepulangan peserta kami, (yang telah kami kenali dan sayangi), untuk bersaing merebut mahkota Miss World” kata Ketua Pegawai Eksekutif Miss World Ltd, Julia Morley.

Sementara itu, Miss World Malaysia 2021, Dr Lavanya Sivaji telah disahkan sebagai antara mereka yang diuji positif Covid-19.

Pengumuman itu dibuat melalui satu lagi siaran akhbar daripada pengarah kebangsaan Miss World Malaysia, Sean Wong, yang turut dikongsi di laman sosial Dr Lavanya.

Menurut kenyataan akhbar itu, Dr Lavanya telah diuji positif selepas melakukan ujian tindak balas rantai polimerase (PCR) dan dia kini dalam kuarantin sendiri dan sihat.

Baca Lagi | Miss World Malaysia antara mereka yang diuji positif untuk Covid

Wong juga memuji persembahan Dr Lavanya sejak dia tiba di Puerto Rico pada November dan berkata bahawa dia telah mendapat sokongan daripada pengikut dari seluruh dunia.

“Dia telah menunjukkan kepada kami ketabahan dan semangat juang yang luar biasa. Dia pasti akan mengatasi kesukaran ini,” kata Wong dalam kenyataan itu.

Read Previous

1,866 pusat mengundi akan dibuka esok di Sarawak

Read Next

Pengundi Batu Lintang percaya tiada calon yang digemari, menyebabkan perlumbaan terbuka luas

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.

Sertai surat berita kami
Langgani sekarang untuk mendapatkan artikel kami yang terkini, baru, hangat, dan semasa yang dihantar terus ke emel anda
170000 subscribers are here