The Malaysia Post

Menteri kesihatan Singapura dan sensasi TikTok Uncle Raymond baru sahaja melakukan ‘kerjasama tarian terbaik’

Kerjasama yang kami tidak tahu kami perlukan hanya berlaku. Menteri Kesihatan Ong Ye Kung mempunyai “tetamu istimewa” dalam video TikToknya yang disiarkan pada Khamis (9 Jun) — TikTok sensasi Uncle Raymond, yang menerbitkan kandungannya di bawah nama pengguna “raymondl88”.

Uncle Raymond mula terkenal dengan menyiarkan video TikTok pendek yang menarik tentang dirinya menari mengikut lagu yang menarik. Dia mempunyai hampir 50,000 pengikut di TikTok sehingga Khamis, angka yang hampir sama dengan 53,000 pengikut Ong.

Pasangan itu menari mengikut lagu khas Uncle Raymond, lagu Hundred Years of Solitude nyanyian penyanyi Hong Kong Faye Wong, di Hospital Besar Singapura bersama beberapa pekerja penjagaan kesihatan.

Bermula dengan penumbuk ke langit, Uncle Raymond mengetuai pasukan melalui senaman pagi.

Video itu, yang disiarkan pada akaun TikTok Ong, mempunyai 215,000 tontonan dan 18,500 “suka” dalam masa empat jam sahaja. Pada TikTok Uncle Raymond, dia berterima kasih kepada Menteri Ong kerana menjemputnya untuk mengambil bahagian dalam video itu.

“Terima kasih kerana bertemu. Bergembiralah,” Uncle Raymond mengulas pada siaran video tariannya sendiri.

“Dia seorang penari yang cantik,” tambahnya dalam komen yang menggambarkan Ong.

Pengguna dalam talian terpinga-pinga dengan perkongsian itu, menggelarnya sebagai “kerjasama terbaik dengan menteri”, dengan beberapa spekulasi bahawa Uncle Raymond akan “dalam NDP (Perarakan Hari Kebangsaan) tahun ini”.

Pakcik Raymond, yang berasal dari China, mendapat kemasyhuran internet dari permulaan yang sederhana — dia menari solo di sini di hadapan stesen MRT, perhentian bas dan juga Merlion.

Selepas menemui nichenya dalam membuat video 10 saat yang pantas dengan gerakan tarian yang mudah, dia telah berpegang pada formulanya.

Baca Lagi | Menteri kesihatan Singapura dan sensasi TikTok Uncle Raymond baru sahaja melakukan ‘kerjasama tarian terbaik’

Mungkin kesederhanaan video Uncle Raymond yang menarik perhatian penonton.

Tenaga berjangkit dan gerak gerinya jelas telah memenangi orang ramai di internet. Kini, peminatnya menyertainya di seluruh Singapura dalam membuat video tarian melalui pertemuan yang dianjurkan di bahagian komen akaun TikToknya. – HARI INI

Read Previous

Swathes Shanghai akan dikembalikan kepada penguncian dalam pemanduan ujian

Read Next

Ginting dari Indonesia menghancurkan harapan pemain Malaysia Zii Jia ke separuh akhir Masters Indonesia

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.