The Malaysia Post

Menjelang pertemuan minggu depan dengan PM, Zuraida berkata beliau berharap untuk mengekalkan jawatan Kabinetnya

Menjelang pertemuan dengan perdana menteri selepas beliau bertukar parti, Menteri Perusahaan Perladangan dan Komoditi Datuk Zuraida Kamaruddin telah menyatakan harapan bahawa beliau akan dikekalkan dalam Kabinet.

Beliau berkata ini akan memastikan kesinambungan program yang dirancang oleh kementerian.

“Seperti yang kita tahu, saya akan bertemu perdana menteri minggu depan. Saya harap akan ada berita baik untuk dikekalkan kerana itu lebih mudah untuk menyiapkan program dan rancangan yang dibentangkan, selain membantu menstabilkan negara dan Kabinet,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas melancarkan program ‘Meningkatkan Pemerkasaan Wanita di Peringkat Akar Umbi’ di sini hari ini.

Bulan lalu, Zuraida keluar Bersatu untuk menyertai Parti Bangsa Malaysia (PBM) dan berkata beliau akan bertemu Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob untuk membincangkan kedudukannya dalam Kabinet.

Pada Khamis, Ismail Sabri berkata beliau akan bertemu Zuraida

minggu depan untuk membincangkan jawatan Kabinetnya.

Sementara itu, Zuraida yang dinamakan sebagai presiden PBM berkata parti itu akan mencari kerusi yang sesuai untuk bertanding di Perak pada pilihan raya umum ke-15 (PRU15).

Baca Lagi | Menjelang pertemuan minggu depan dengan PM, Zuraida berkata beliau berharap untuk mengekalkan jawatan Kabinetnya

Ahli Parlimen Ampang itu berkata pertandingan pilihan raya di negara ini semakin terbuka kerana tiada satu parti pun boleh mendominasi.

“Kita boleh lihat sekarang tiada parti dominan. Parti baru atau lama semua ada peluang. Ia bergantung kepada pendekatan mereka,” tambahnya. — Bernama

Read Previous

NCCIM berharap untuk lebih banyak biz dengan UAE

Read Next

Bekas menteri Anifah menafikan kaitan rasuah dalam kes rasuah Zahid

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.