The Malaysia Post

Medvedev into Halle last-eight after another victory over Ivashka

Pemain nombor satu dunia Daniil Medvedev menewaskan Ilya Ivashka buat kali kedua dalam tempoh enam hari untuk mara ke suku akhir gelanggang rumput Halle semalam.

Medvedev menang 7-6 (7/4), 6-3 ke atas Ivashka yang berada di ranking ke-42 setelah turut mengatasi pemain Belarus itu pada suku akhir di ‘s-Hertogenbosch minggu lalu.

Pilihan utama Medvedev melawan tiga mata set pada 4-5 pada set pembukaan sebelum merangkulnya dalam tie-break.

Set kedua jauh lebih mudah dengan pemain Rusia

berusia 26 tahun itu menamatkan kemenangan dalam masa satu jam 36 minit.

“Dia seorang pemain yang hebat,” kata Medvedev. “Dia banyak bernasib malang dengan kecederaan pada awal musim. Pada penghujung musim lalu dia bermain tenis yang sangat hebat.

“Saya mengenalinya sejak saya masih muda, kami sebenarnya bermain antara satu sama lain dalam Futures, Challengers, dan dalam Jelajah ATP. Dia menewaskan saya sekali dalam Piala Davis, yang merupakan kejohanan yang sangat penting.

“Dia tahu bermain dengan baik di atas rumput, jadi saya sangat gembira kerana dua kali berturut-turut saya berjaya melepasi ujian yang sukar.”

Baca Lagi | Medvedev into Halle last-eight after another victory over Ivashka

Medvedev seterusnya menentang pilihan ketujuh Roberto Bautista Agut untuk tempat ke separuh akhir.

Halle adalah acara pemanas badan untuk Wimbledon tetapi Medvedev dan rakan-rakan pemain Rusia dan Belarusia tidak akan berada di sana selepas diharamkan berikutan pencerobohan Ukraine. — AFP

Read Previous

Sambil menjerit ‘bebaskan badan kehakiman’, ratusan peguam berkumpul berhampiran Parlimen untuk membantah serangan terhadap hakim

Read Next

AirAsia berharap untuk membuka semula Terminal 4 Lapangan Terbang Changi Singapura pada Sept 2022

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.