The Malaysia Post

Maldives Tiba dengan Misi Berbeza Menentang Harimau Malaya

Malaysia sebagai Jalan Penting untuk Maldives

Perlawanan persahabatan menentang Malaysia esok akan menjadi jalan penting bagi negara kepulauan kecil Maldives untuk meningkatkan tahap bola sepak mereka.

Ketua jurulatih Maldives Francesco Moriero berkata tanpa mengira keputusan di Stadium Bola Sepak Kuala Lumpur pada malam Rabu, beliau mahu pertuduhannya menunjukkan elemen tertentu untuk mencabar skuad Harimau Malaya.

Satu pasukan AS Roma dan Inter Milan

Pemain Itali berusia 53 tahun itu, yang pernah bermain untuk pasukan Serie A AS Roma dan Inter Milan, menyifatkan perlawanan menentang pemain nombor 146 dunia, Malaysia sebagai ujian penting bagi pertuduhannya.

“Kami tidak mahu memikirkan keputusan akhir kerana saya suka bola sepak positif dengan intensiti tinggi dan permainan yang teratur. Ia akan menjadi sangat penting bagi pasukan untuk menyesuaikan mentalitinya apabila bermain menentang pasukan yang lebih kuat dalam perlawanan intensiti tinggi.

“Ia juga sangat penting bagi pemain untuk mempunyai minit bermain dan kecergasan perlawanan selepas kali terakhir bermain pada September, manakala Liga (Dhivehi Premier), (yang berakhir pada Ogos) hanya akan bermula pada Mac,” katanya dalam pra-perlawanan. sidang media di sini hari ini.

Baca Lagi | Jumlah Pemindahan Banjir Turun di Pahang, Terengganu, Kenaikan di Kelantan, Perak

Baca Lagi | PM Anwar Mengucapkan Selamat Hari Keputeraan Sultan Selangor

Negara dengan Penduduk Lebih 540,000 Orang

Maldives, sebuah negara dengan populasi lebih 540,000 orang, berada di kedudukan ke-154 dunia, menewaskan Brunei 3-0 dan Laos 3-1 dalam perlawanan persahabatan pada September, dan dijadualkan menentang Singapura pada Sabtu.

Sementara itu, pemain pertahanan Samooh Ali berkata skuad Red Snappers bersedia memberi cabaran kuat kepada pasukan Malaysia walaupun terdapat perbezaan tahap.

“Malaysia adalah pasukan yang kuat, mereka bermain permainan yang sangat pantas dengan intensiti tinggi. Tetapi kami akan memberikan perlawanan yang sukar dan ia akan menjadi pengalaman yang baik menentang Malaysia,” katanya.

Malaysia telah Menang dalam Semua Empat Perlawanan

Malaysia telah menang dalam semua empat perlawanan menentang Maldives sebelum ini, dengan kemenangan 3-0 pada pertemuan terakhir dalam perlawanan persahabatan 2018.

Harimau Malaya di bawah bimbingan Kim Pan Gon memulakan persiapan Piala AFF 2022 mereka dengan kemenangan 4-0 menentang Kemboja, Jumaat lalu.

Read Previous

PM Anwar Mengucapkan Selamat Hari Keputeraan Sultan Selangor

Read Next

Bekas pegawai bank Joanna Yu Tawar Masak ‘sup’ ketika Jho Low Sakit

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.