The Malaysia Post

Makanan Mexico Terbaik di Kuala Lumpur

Restoran Mexico KL Selangor

Lihat senarai kami 7 Restoran Mexico Terbaik di KL & Selangor! Restoran ini menyajikan beberapa makanan Mexico terbaik di negara ini dan akan membuatkan anda inginkan lebih banyak lagi. Jadi, jika anda sedang mencari pengalaman menjamu selera ala fiesta, pastikan anda mengunjungi salah satu restoran yang menakjubkan ini!

Chili’s Malaysia

Chili’s telah menjadi destinasi makan kegemaran selama 40 tahun, dengan personaliti kami yang menggiurkan dan masa yang lazat setiap masa. Lokasi yang sesuai untuk keluarga dan rakan-rakan berkumpul dan menikmati hidangan yang lazat adalah suasana yang menyeronokkan dan meriah.

Makanan telah berkembang dari semasa ke semasa untuk memasukkan gabungan unik masakan barat daya, tradisional Amerika dan antarabangsa.

Nikmati burger lazat kami, bir sejuk dan margarita, atau anda boleh pergi untuk hidangan Amerika yang lebih menarik dan lazat seperti Beef Ribs legenda kami, Sizzling Fajitas dan Boneless Buffalo Wings.

Loco Bar dan Restoran

Loco Bar and Restaurant ialah restoran Mexico sebenar di teras komersial Kuala Lumpur. Tortilla mereka ditekan dengan tangan dan salsas kami dibuat di premis setiap hari. Taco, fajitas, burrito, nachos dan makanan lain semuanya tersedia.

Keistimewaan mereka ialah koktel tequila Mexico. Gabungan tequila berkualiti tinggi, seperti reposado dan anejo, dan rasa buah-buahan segar yang berbeza termasuk limau, mangga, strawberi, pic atau markisa tersedia.

Dibuat segar untuk dipesan, taco ini diisi dengan tortilla jagung lembut yang ditekan dengan tangan dan sayur-sayuran panggang segar, lada dan salsa. Ayam, daging lembu, itik, ikan, kambing, udang (vegetarian), atau cili con carne boleh ditambah mengikut citarasa anda.

Baca Lagi | Di manakah saya boleh belajar nanoteknologi di Malaysia?

Baca Lagi | Petua dan Trik Pro Terbaik untuk Survival Dalam Minecraft 2023

Sala Vegan

Fauzi, pemilik Sala, menubuhkan restorannya sebagai cara yang menyeronokkan untuk makan secara sihat dan mementingkan alam sekitar. Sala ialah akronim untuk slavar a los animales (selamatkan haiwan) dalam bahasa Sepanyol dan bermaksud “ruang tamu.”

Fauzi telah mencipta makanan yang hanya mengandungi bahan berasaskan tumbuhan, menghasilkan kalori dan kolesterol yang lebih rendah serta protein yang lebih bersih.

Fauzi, seorang warganegara Malaysia, berbangga dengan menggabungkan kepakaran tempatan dengan masakan klasik nasional dalam masakannya dengan hidangan yang lebih sihat dan bersih pada hidangan terkenal seperti “Nasi Lemak” dan barangan lain. Dia mahu pelanggannya berasa selesa semasa menjamu selera di Sala dan terlibat secara aktif dalam proses mencipta hidangan mereka.

Órale

Makanan jalanan berinspirasikan Mexico yang paling lazat dihidangkan di Órale.

Órale mempunyai taco, burrito, quesadilla dan nacho yang baru disediakan dengan produk sumber tempatan, daging import berkualiti tinggi dan rempah ratus dan perasa Mexico tulen!

Chica Bonita

Chica Bonita telah mengukuhkan dirinya sebagai pilihan popular untuk warga Kuala Lumpur. Selain daripada taco lazat dan minuman perayaan mereka, restoran California-Mex ini menampilkan suasana yang meriah dan dipengaruhi Mexico.

Nantikan suasana perayaan dan tengkorak gula berwarna-warni, lukisan mural neon yang terang dan cetusan cita rasa yang menakjubkan apabila anda memasuki Restoran Mexico Chica Bonita di Kuala Lumpur.

Read Previous

Petua dan Trik Pro Terbaik untuk Survival Dalam Minecraft 2023

Read Next

Resepi Kek Red Velvet

Leave a Reply

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.